شهید ملا اختر محمد منصور فرزند الحاج محمد جان در سال ۱۳۴۷ خورشیدی در قریه بند تیمور ولسوالی میوند ولایت کندهار تولد شد.
شهید ملا اختر محمد منصور در سن هفت سالگی به رهنمایی پدرش تعلیمات دینی را در مکاتب و مساجد منطقه خود آغاز کرد.
هنگامیکه خانواده وی در زمان هجرت عازم بلوچستان شدند او مدتی تعلیمات دینی را در همانجا ادامه داد و پس از آنجا رهسپار شهر کویته شد.
پس از مدتی دوباره در مدرسهای در ساحه از مربوطات عبدالله خان کراس مصروف آموزش کتابهای دینی شد و پس از آن راهی پشاور شد تحصیلات عالی خود را به اتمام رسانید.
پس از اشغال افغانستان در سال ۱۹۷۸میلادی توسط شوروی سابق مردم مجاهد افغانستان بر ضد آنان جهاد را آغاز کردند در آن زمان شهید ملا احتر محمد منصور ۱۸ سال سن داشت که به عنوان یک جوان با شهامت و مجاهد با غیرت بههدف دفاع ازدین و وطن خود سلاح بهست گرفت در مقابل نیروهای اشغالگر شوروی و کمونیستان داخلی به جهاد و مبارزه آغاز کرد.
شهید ملا اختر محمد منصور در عملیات کندهار در مقابل نیروهای اشغالگر شوروی و همکاران داخلیشان سهم فعال داشته و باری در سال ۱۹۸۷ میلادی در منطقه سنزیری ولسوالی ژیری کندهار دریک عملیات رودرو با یک مرکز استراتیژیک نیروهای روسی سیزده جای بدنش زخم برداشت.
بار دوم نیز در ماه می سال ۱۹۹۷ میلادی در میدان هوایی مزارشریف زخم برداشت و در همان حالت به دست مخالفین اسیر شد.
پس از سقوط نظام کمونیستی در سال ۱۹۹۲ میلادی و آغاز جنگهای داخلی شهید ملا اختر محمد منصور مانند مجاهدین مخلص جبهه خود سلاح بر زمین گذاشت و در مدت جنگ نامشروع بر سر اقتدار طرفداری هیچکسی را نکرد.
با تأسیس تحریک اسلامی توسط مرحوم امیرالمؤمنین ملا محمد عمر مجاهد در سال ۱۹۹۴ میلادی شهید ملا اختر محمد منصور با همرای دوستانش از پشاور حرکت کرد و توسط دوستان و همسنگرانش رهبر آنان تعیین شد و همهای آنان بهرهبری شهید ملا اختر محمد منصور شامل امارت اسلامی شدند و خدمات خود را آغاز کردند.
زمانیکه امارت اسلامی شهر کندهار را اولینبار تصرف کرد شهید ملا اختر محمد منصور بهسمت مسوول میدان هوایی کندهار گماشته شد و پس از آن مسوولیتهای قوای هوایی و مدافعه هوایی را در همین ولایت به عهده گرفت.
با تصرف کابل توسط امارت اسلامی در سال ۱۹۹۶ میلادی شهید ملا اختر محمد منصور با به عهدهداشتن اداره هوانوردی و سیاحت، مرحوم امیرالمؤمنین ملا محمد عمر مجاهد مسوولیت قومندانی عمومی مدافعه هوایی وزارت دفاع را نیز به عهده وی سپرد.
در زمان مسوولیت وی در بخش وزارت هوانوردی و سیاحت بازسازیهای زیادی انجام شده است که بهصورت مختصر به آن اشاره میکنیم.
شهید ملا اختر محمد منصور در دوره اول حاکمیت امارت اسلامی میدان هوایی بینالمللی کابل و تأسیسات مربوط آن را بازسازی کرد.
خط هوایی شرکت آریانا را برای پروازهای داخلی و خارجی با معیارهای جهانی تنظیم و برابر ساخت.
با تلاش و زحمات وی میدان هوایی ولایتهای کندهار، هرات، ننگرهار، بلخ و کندز برای هرنوع طیارههای نظامی و ملکی آماده پرواز و با وسایل پیشرفته مجهز شدند.
و همینگونه در داخل افغانستان سهولتهای را برای پروازهای شبانهروزی برابر ساخت و پس از تأخیر چندین ساله برای اولینبار زمینه رفتن هزاران تن را به حج بیتالله شریف مساعد ساخت.
علاوه بر این در زمان وزارت شهید ملا اختر محمد منصور در حدود ۴۴ فروند طیاره ترانسپورتی و هلیکوپترهای جنگی که در زمان جنگ آسیبدیده و از پرواز بازمانده بودند دوباره ترمیم و مورد استفاده خدمات هوایی و ملکی نظامی قرار گرفتند.
پس از تهاجم امریکا در هفتم اکتوبر سال ۲۰۰۱ میلادی بر افغانستان شهید ملا اختر محمد منصور جهاد خود را در مقابل این تهاجم آغاز کرد.
زندگی وی در زمان جهاد علیه امریکا با دشواریها و چالشهای فراوانی مواجه بود او علاوه بر داشتن عضویت در شورای رهبری امارت اسلامی مسوولیتهای مجاهدین کندهار را نیز از سوی مرحوم امیرالمؤمنین به عهده گرفته بود.
در زمان مسوولیتهای شهید ملا اختر محمد منصور در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۸ میلادی دوباره زندان مرکزی کندهار بهدست مجاهدین افتاد و بیشتر از یکونیم هزار زندانی مجاهدین امارت اسلامی از بند آزاد شدند و مانند این کارنامههای بسیاری دیگر نیز از خود بهجا گذاشت.
زمانیکه ملا عبیدالله آخوند، معاون پیشین مرحوم امیرالمؤمنین ملا محمد عمر مجاهد در سال ۲۰۰۷ میلادی توسط حکومت پاکستان بازداشت شد. شهید ملا اختر محمد منصور یکجا با ملا عبدالغنی برادر آخوند به عنوان معاون دوم امیرالمؤمنین گماشته شد و بر علاوه آن رهبری نظامی ولایت کندهار را نیز به عهده گرفت. پس از شهادت ملا عبیدالله آخوند و بازداشت ملا عبدالغنی برادر آخوند شهید ملا اختر محمد منصور بهعنوان معاون و مسوول عمومی امور امارت اسلامی گماشته شد.
پس از نشر خبر وفات امیرالمؤمنین ملا محمد عمر مجاهد، امیر و بنیانگذار امارت اسلامی در سال ۲۰۱۵ میلادی شهید ملا اختر محمد منصور توسط شورای رهبری امارت اسلامی و شماری از علمای جید بهعنوان امیرالمؤمنین گماشته شد.
وی پس از وفات امیرالمؤمنین ملا محمد عمر مجاهد علاوه بر دفع مشکلات بوجود آمده برای منسجم نگهداشتن صف با تمام دستگاههای استخباراتی که از راههای جداگانه بهدنبال ایجاد اختلاف و به انزوا کشانیدن امارت اسلامی بودند، به شکل جدی مبارزه کرد.
شهید ملا اختر محمد منصور سرانجام به روز شبنه تاریخ ۱۴ شعبان المعظم سال ۱۴۳۷ هجری قمری که به اول جوزای سال ۱۳۹۵ خورشیدی مصادف است در یک ساحه سرحدی میان ریگستانهای کندهار و بلوچستان هدف حمله هوایی طیاره بدون سرنشین امریکایی قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت نایل آمد.
انالله و انا الیه راجعون