ملا عبدالغنی برادر آخوند، معاون اقتصادی رییسالوزرا در دیدار با هیأت به رهبری سرگی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه گفته که امارت اسلامی تمام آن گروههای را از بین برده که به امنیت و اقتصاد افغانستان و منطقه آسیب میرسانند.
در این دیدار، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، قاری دین محمد حنیف وزیر اقتصاد، معاون صدراعظم فدراسیون روسیه، ضمیرکابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان و شماری دیگر از مقامات هر دو کشور حضور داشتند.
طی این دیدار، پیرامون روابط سیاسی، همکاریهای اقتصادی، افزایش سطح تجارت و ترانزیت، و همچنین سرمایهگذاری سرمایهگذاران روسیه در افغانستان گفتوگو شد.
معاون اقتصادی ریاستالوزرا با اشاره به سیاست خارجی اقتصاد محور امارت اسلامی اضافه کرد:« با بازگشت امنیت و ثبات به افغانستان، این کشور به مرکز همکاریهای اقتصادی، تجارت و ترانزیت در منطقه تبدیل شده است که نه تنها به نفع افغانستان، بلکه به نفع منطقه است.»
ملا عبدالغنی برادر آخوند تاکید کرد:« امارت اسلامی برای امنیت و توسعهی اقتصادی کشور تلاش میکند، به همین منظور کشت مواد مخدر را در کشور منع کرده است.»
ملا صاحب تصریح کرد:« افغانستان علاقهمند است تا در تقویت دهلیز اقتصادی شمال-جنوب نقش مؤثر داشته باشد و با این کار میخواهد اتصال اقتصادی را در منطقه عملی و از مشکلات رهایی یابد.»
آقای برادر آخوند همچنان افزود:«ما در تلاش هستیم که زمینه را برای صادرات افغانستان به منطقه و کشورهای دور فراهم سازیم.»
به گفته معاون اقتصادی رییسالوزرا، افزایش سطح روابط رسمی دو کشور فرصتهای متعددی را برای تحولات عملی در بخش اقتصادی ایجاد خواهد کرد و امارت اسلامی به عنوان یک شریک مسوول اقتصادی منطقه، نقش مثبت خواهد داشت.
سرگی شویگو، در جریان سخنان خود با اشاره به تحولات سیاسی، اقتصادی و امنیتی در افغانستان گفت:« سفر فعلی به هدایت رییس جمهور روسیه انجام شده و روسیه علاقهمند افزایش همکاری در روابط دوجانبه با افغانستان است.»
به گفته او، و به همین منظور در آیندهی نزدیک برای توسعهی روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور نام امارت اسلامی از فهرست سیاه روسیه حذف خواهد شد.
هیأت روسیه حمایت خود را از پروژه افغان-ترانس اعلام کرده و در این راستا ابراز همکاری کردند، افزودند که روسیه آماده عملی کردن وعده های همکاری در فورم اقتصادی سنت پیترز بورگ روسیه است، سرمایهگذاران و شرکتهای دولتی آن کشور نیز علاقهمند سرمایهگذاری در افغانستان در زمینههای استخراج معادن، ترانسپورت و زراعت هستند.
در پایان این دیدار، هر دو طرف بر ایجاد کمیسیون مشترک دولتی به منظور ایجاد همکاریهای گسترده در عرصههای تجارت، ترانزیت و سرمایهگذاری تاکید کردند که زیر چتر آن کمیتههای دیگری در زمینههای مختلف فعالیت خواهند داشت.