ژوندۍ
ژوندۍ
spot_img

وروستی خبرونه

بشارالاسد کیست و حکومت او چگونه سقوط کرد؟

بشارالاسد کیست؟

بشار الاسد پس از وفات پدرش، حافظ اسد، قدرت سیاسی را در اختیار گرفت، پدرش از سال ۱۹۷۱ تا ۲۰۰۰ میلادی به عنوان رییس‌جمهور سوریه بود.

بشارالاسد به‌تاریخ ۱۱ سپتامبر سال ۱۹۵۶ میلادی در دمشق به دنیا آمده است، او در رشته طب چشم در دمشق و لندن تحصیل کرده و بعد از وفات برادرش دوباره به سوریه بازگشته‌است.

به طور کلی، انتظار می‌رفت که باسل اسد، پسر بزرگ حافظ اسد، جانشین او شود، اما او در یک حادثه ترافیکی جان باخت و میراث پدر به بشار الاسد رسید تا به عنوان رییس‌جمهور سوریه به قدرت برسد.

حافظ الاسد به ماه جون سال ۲۰۰۰ میلادی درگذشت و پس از مرگ او، بشارالاسد ۳۴ ساله به سرعت به عنوان رییس‌جمهور منصوب شد.

خشونت‌ها و جنگ‌های داخلی در سوریه:

در سال ۲۰۱۱ میلادی به شمول دمشق در تمام سوریه اعتراضات ضد دولتی در سراسر این کشور آغاز شد.

بشار الاسد چند روز بعد در یک سخنرانی عمومی در پارلمان وعده داد که «توطئه‌ای» علیه سوریه را خنثی کند و پذیرفت که نیازهای بسیاری از مردم برآورده نشده است.

اما تیراندازی نیروهای امنیتی سوریه به معترضان در درعا، اعتراض‌ها را گسترده‌تر کرد و در نهایت معترضان در شهرهای مختلف خواهان کناره‌گیری بشار الاسد از قدرت شدند.

حکومت بشار الاسد با خشونت به اعتراضات جواب داد و در عرض چند ماه، وضعیت در سوریه به درگیری‌های مسلحانه میان نیروهای امنیتی و گروه‌های ضد دولتی تبدیل شد.

در این درگیرها و خشونت‌ها ده‌ها نفر تن جان‌های خود را از دست دادند،‌ جنگ‌های داخلی شعله‌ور شد در حدود نیم میلیون انسان کشته و شماری زیادی آن مهاجر و آواره شدند.

سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۱ میلادی گزارشی منتشر کرد که نشان می‌دهد نیروهای حکومتی در تشدید خشونت‌ها و درگیری‌ها نقش داشته‌اند.

این گزارش شامل استفاده از مواد کیمیاوی، افزایش محدودیت‌ها بر نهادهای امدادرسان، بمباران و حملات هوایی به منازل مسکونی، و محاصره کامل مناطق است که در پی آن مردم با گرسنگی شدید مواجه شدند.

بر اساس آمار سازمان ملل متحد، تا سال ۲۰۲۲ میلادی، در نتیجه جنگ‌های داخلی سوریه حدود ۳۰۶ هزار و ۸۷۷ نفر کشته شده‌اند و هزاران نفر دیگر در شرایط گرسنگی شدید، بیماری و کمبود امکانات صحی در حال از بین رفتن هستند.

بشارالاسد متهم به نقض حقوق بشر از جمله استفاده از سلاح‌های کیمیاوی در جنگ داخلی سوریه است.

به تازه‌گی مسوولان «هیأت تحریر شام» اعلام کردند که که کنترول کامل دمشق، پایتخت سوریه را به دست گرفته و رییس جمهور این کشور فرار کرده است.

پیشرفت ناگهانی هیئت تحریر شام در سوریه!

جنگ در سوریه با پیشرفت‌های ناگهانی هیئت تحریر شام در این کشور، به تاریخ ۲۷ نوامبر سال جاری میلادی آغاز شد.

هیئت تحریر شام به تاریخ ۲۷ ماه نوامبر به دومین شهر بزرگ سوریه، حلب حمله ناگهانی انجام داد و قسمت‌های زیادی از این شهر را تصرف کرد.

در اوایل ماه دسمبر سال روان میلادی گروه ضد دولتی به استثنای چند ولسوالی کُرد نشین تمام قدرت حلب را به دست گرفتند.

هیئت تحریر شام حملات خود را به ضد دولت ادامه دادند تا این که در پنجم دسمبر ماه روان میلادی اعلام کردند که چهارمین شهر بزرگ سوریه «حماه» را نیز تصرف کردند.

به تاریخ هفتم دسمبر، گروه‌های ضد دولت اسد اعلام کردند که چهار منطقه اطراف دمشق را تصرف کرده‌اند و سپس تصمیم به آغاز عملیات در خود دمشق گرفتند.

در هشتم دسمبر، هیئت تحریر شام از تصرف سومین شهر بزرگ سوریه، «حمص»، خبر داد و اعلام کرد که نیروهای این گروه وارد دمشق شده‌اند.

مسوولان «هیأت تحریر شام» اعلام کردند که که کنترول کامل دمشق، پایتخت سوریه را به دست گرفته و بشارالاسد، رییس جمهور این کشور فرار کرده است.

رویترز به نقل از منابع امنیتی سوریه خبر داده است که بشارالاسد از دمشق فرار و جای نامعلوم رفته است.