مولوی عتیقالله عزیزی، معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ این مطلب را در جریان بازدید از باغ چهلستون مطرح کرده است.
در این بازدید، رییسان بخشهای آبدات تاریخی، باستانشناسی، مالی و اداری، کتابخانههای عمومی، اصلاح امور جوانان و هماهنگی جوانان این وزارت نیز حضور داشتند.
انجینر اجمل میوندی، رییس بنیاد فرهنگی آغاخان که مسئولیت بازسازی باغ چهلستون را بر عهده دارد، در مورد پروژه بازسازی باغ چهلستون معلومات کاملی ارائه کرد.
او اضافه کرد که عواید باغ چهلستون نظر به قبل کاهش یافته و در بخش حفاظت و نگهداری آن مشکلات به وجود آمده است.
مولوی عتیقالله عزیزی، باغ چهلستون را یک بخش مهم و با ارزش تاریخ کشور یاد کرده و گفت که برای حفاظت و آبادی باغ چهلستون تلاشهای لازم انجام خواهد داد.
آقای عزیزی از هموطنان و گردشگران خواسته که به باغ چهلستون آمده و از زیبایی و معماری باستانی این باغ لذت ببرند و در مورد اهمیت تاریخی آن معلومات کافی بدست آورند.
باغ و قصر چهلستون در زمان امیر عبدالرحمن خان میان سالهای ۱۸۸۰- ۱۹۰۱ ساخته شد که در دوره امیر حبیبالله خان در ساخت این قصر تفاوتهایی به وجود آمد و در زمان سلطنت، مکانی برای سکونت مقامات بلند رتبه دولتی بوده است.
در جریان جنگهای داخلی این باغ و قصر خسارات سنگینی دید اما از سال ۲۰۱۵ الی ۲۰۱۸ میلادی بنیاد فرهنگی آغاخان با حمایت مالی کشور آلمان امور بازسازی این باغ را به پایان رساند.
در حال حاضر، باغ چهلستون به روی عموم مردم باز است و از سال ۲۰۱۹ میلادی تاکنون بیش از سه میلیون تن از این باغ تاریخی بازدید کردهاند.
این باغ دارای مکانهایی مناسب برای برگزاری نمایشگاهها و گردهماییها بوده و بهعنوان یکی از نشانههای ارزشمند میراث تاریخی کشور شناخته میشود.