اتحادیه بانکهای مشارکتی ترکیه (Participation Banks Association of Turkey) یک نهاد حرفهای است که در راستای تنظیم، هماهنگی و ترویج خدمات مالی بدون بهره فعالیت میکند.
بانک مرکزی اعلام کرده که این اتحادیه یک ورکشاپ سهروزه را برای ارتقای ظرفیت کارمندان خود در زمینه اصول بانکداری اسلامی، مدیریت خطر، محصولات مبتنی بر شریعت و سایر موضوعات مرتبط آغاز کرده است.
به گفته این بانک، در این ورکشاپ، دو استاد با تجربه از اتحادیه بانکهای مشارکتی ترکیه، دوکتور صائم کایادبی و دوکتور عمر فاروق، به آموزش کارمندان بانک مرکزی خواهند پرداخت.
بانک مرکزی همچنین افزود که این ورکشاپ با حضور صدیقالله خالد، معاون اول بانک مرکزی، افتتاح شد.
صدیقالله خالد میگوید که بانک مرکزی کشور به ارتقای ظرفیت کارمندان خود متعهد است و میخواهد از تجربیات جهانی در زمینه بانکداری اسلامی بهرهمند شود.
آقای خالد تأکید کرد که این بانک تمامی معاملات سودی در بخش بانکی را خاتمه داده و به ایجاد یک نظام کامل بانکداری اسلامی متعهد است.
او افزود که در حال حاضر تمام معاملات بانکی مطابق با فقه حنفی و بدون بهره انجام میشود.
به گفته وی، اسلامیسازی کامل بخش بانکی یک پروسه طولانیمدت است که نیازمند تلاشهای دوامدار است.
معاون اول بانک مرکزی تأکید کرد که تجربیات کشورهای اسلامی و سایر کشورها میتواند در این زمینه به تسهیل روند کمک کند.
وی از شرکتکنندگان ورکشاپ خواست تا از تجربیات متخصصان ترکیه بهطور کامل استفاده کرده و آنها را بهصورت مؤثر در امور عملی به کار گیرند.
شایان ذکر است، معاون اول بانک مرکزی همچنین دیدار ویژهای با نمایندگان اتحادیه بانکهای مشارکتی ترکیه داشت و در آن از تلاشها و فعالیتهای این اتحادیه در زمینه توسعه بانکداری اسلامی قدردانی کرد.
وی افزود که بانک مرکزی خواهان ایجاد روابط مطلوب با تمامی نهادهای مالی و بانکی بینالمللی است و از تجربیات آنها برای توسعه بانکداری اسلامی بهره خواهد برد.