اداره ملی احصائیه و معلومات، ارقام مربوط به صادرات و واردات ربع سوم سال روان کشور را جمعآوری، توحید و تحلیل کرده که ارزش صادرات به ۶۶۹.۷ میلیون دالر و ارزش واردات به سه میلیارد و ۲۵۴٫۴ میلیون دالر میرسد.
طبق معلومات این اداره، ارزش صادرات کشور در ربع سوم سال ۱۴۰۲ خورشیدی به ۶۳۴.۸ میلیون دالر میرسید که در ارزش صادرات کشور در سال روان در مقایسه به سال گذشته ۳۴.۹ میلیون دالر افزایش آمده است.
در عینحال، ارزش واردات کشور در ربع سوم سال ۱۴۰۲ خورشیدی به دو میلیارد و ۱۷۹.۴ میلیون دالر میرسید، در ارزش واردات کشور در سال روان نسبت به همین مدت سال گذشته یک میلیارد و ۷۵.۰ میلیون دالر افزایش آمدهاست.
میوههای خشکو تازه با ارزش ۳۲۱.۹ میلیون دالر در میان اقلام صادراتی کشور در ربع سوم سال روان، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده و پس از آن، سبزیجات با ارزش ۷۹.۳ میلیون دالر، نباتات طبی با ارزش ۶۷.۳ میلیون دالر و مواد معدنی با ارزش ۳۵.۲ میلیون دالر در جایگاه دوم، سوم و چهارم قرار دارند.
مواد نفتی و روغنیات در میان اقلام وارداتی کشور در مدت یادشده سال روان با ارزش ۶۶۷.۲ میلیون دالر بیشترین سهم را به خود اختصاص داده و پس از آن، ماشینآلات، وسایط ترانسپورتی و پرزهجات با ارزش ۴۵۰.۱ میلیون دالر، گندم و آرد گندم با ارزش ۲۳۴.۱ میلیون دالر و منسوجات با ارزش ۱۱۷ میلیون دالر در جایگاه دوم، سوم و چهارم قرار دارند.
از سوی هم، در زمان یادشده سال روان، میوه خشک و تازه با ۴۸.۱ فیصد و سبزیجات با ۱۱.۸ فیصد بیشترین سهم را در صادرات کشور و مواد نفتی و روغنیات با ۲۰.۸ فیصد و ماشینآلات، وسایل ترانسپورتی و پرزهجات با ۱۳.۸ فیصد بیشترین سهم را در واردات کشور دارند.
در همینحال، گمرکهای تورغندی، اسلامقلعه و مرکز ولایت هرات با ۲۵ فیصد، گمرک شهر کندهار و سپینبولدک این ولایت با ۱۵.۶ فیصد و گمرک مزارشریف با ۱۴.۲ فیصد بیشترین نقش را در صادرات و واردات کشور داشتهاند.
اداره ملی احصائیه و معلومات، ارقام و معلومات اقلام صادراتی و وارداتی کشور را به شکل دوامدار از نهادهای مربوط جمعآوری، توحید و تحلیل کرده و ارقام دقیق احصائیوی را در دسترس نهادهای ملی و بینالمللی و محققان قرار میدهد.