ژوندۍ
ژوندۍ
spot_img

وروستی خبرونه

تجلیل از روز جهانی ماین‌پاکی از سوی اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث

روز جهانی ماین‌پاکی از سوی اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث و با اشتراک مقامات امارت اسلامی، نهادهای بین‌المللی و نمایندگان سفارت خانه‌های خارجی مقیم کابل برگزار شد.

قاری نورالدین رستم‌خیل، رییس انسجام و‌هماهنگی تطهیر ماین اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث در این مراسم گفته که تاکنون سه هزار و ۹۹۳ کیلومتر ساحه در کشور از وجود ماین و مهمات منفجرناشده پاک‌سازی شده است.

به گفته آقای رستم‌خیل، هنوز یک هزار و ۱۵۰ کیلومتر مربع ساحه آلوده به ماین در کشور باقی‌مانده است.

او تاکید کرد که برنامه‌های ماین‌پاکی در افغانستان باید بدون درنظر داشت مسایل سیاسی از سوی جامعه جهانی حمایت شود.

ملا نورالدین ترابی، رییس اداره ملی آمادگی مبارزه با حوداث در این مراسم بیان کرده که ماهانه حدود ۵۰ تن در کشور قربانی مهمات منفجرناشده می‌شوند که بیشترین قربانیان کودکان و کوچی‌ها اند.

آقای ترابی از موسسات داخلی و خارجی خواست تا در زمینه ماین‌پاکی در کشور دلچسپی نشان داده و کار شان را سرعت بخشند.

رییس اداره ملی آمادگی مبارزه با حوداث به موسساتی که در افغانستان در بخش ماین‌پاکی کار می‌کنند از هرگونه همکاری اطمینان داد.

در همین‌حال، نیکولاس ستیفن، مسوول بخش ماین پاکی ملل متحد در افغانستان در برنامه تجلیل از روز جهانی ماین پاکی گفته که اکنون بیش از هر زمان دیگر، امنیت بهتری برای اجرای برنامه‌های ماین‌پاکی فراهم شده است.

به گفته او، بیشترین قربانیان ماین‌ها و مهمات منفجر‌ناشده را کودکان تشکیل می‌دهند، بنابراین، باید توجه جدی به بخش آگاهی‌دهی عامه صورت گیرد.

 او از تمامی کشورهایی که از برنامه‌های ماین‌پاکی حمایت کرده‌اند، قدردانی کرد و به خانواده‌های قربانیان ماین‌ها و مهمات منفجر‌ناشده تسلیت گفت.

داکتر عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد در این مراسم تأکید کرده است:« هرنوع بدرفتاری با مهاجران افغان‌ در کشورهای همسایه، قطعاً مناسبات آینده ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد.»

آقای نظری یک‌بار دیگر انجماد دارایی‌های افغانستان را غیر عادلانه و خلاف حقوق بین‌الملل خواند و خواستار آزادسازی این دارایی‌ها شد.

معین مسلکی وزارت اقتصاد اضافه کرده که تداوم تحریم‌ها و منجمد ساختن دارایی مردم افغانستان، جفا در حق ملت افغانستان است و باید این تحریم‌ها برداشته شوند.

مولوی مطیع‌الحق خالص، رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست در مراسم تجلیل از روز جهانی ماین‌پاکی، از خاموشی جهان در برابر کشورهای زورگو که کشورهای ضعیف را به بحران مواجه کرده اند، انتقاد کرد.

آقای خالص افزود، اکثر کشورها از سوی کشورهای زورگو که مدعیان حقوق بشر اند، با استعمال انواع سلاح‌های‌ ممنوعه و باروت متضرر شده‌اند.

به گفته رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست، استعمال بمب‌های بزرگ و سلاح‌های ممنوعه، مضرتر از ماین‌ها اند.

مولوی مطیع‌الحق خالص تأکید کرد که مادر بمب‌ها و سلاح‌های ممنوعه در افغانستان استعمال شده است؛ اما جهان چشم‌پوشی می‌کند.

نثار احمد عمرزی، نماینده موسسات ماین پاکی در برنامه تجلیل از روز جهانی ماین پاکی گفته که افغانستان هنوز هم با پدیده ماین و مهمان منفجر ناشده دست و گریبان است.

به گفته او:« ما این روز را در حالی گرامی می‌داریم که هنوزهم این پدیده از مردم ما قربانی می‌گیرد که بیشتر این قربانیان را کودکان تشکیل می‌دهند.»

 او اضافه کرده که برنامه‌ی ماین‌پاکی تلاش می‌کند تا با بهره‌گیری از حمایت کشورهای کمک‌کننده، این خطرات را به حداقل برساند.

آقای عمرزی تأکید کرده که در مقایسه با سال‌های گذشته، حمایت از برنامه‌ی ماین‌پاکی کاهش یافته در حالی‌که اکنون زمینه‌ بهتری برای پاک‌سازی ساحات از وجود ماین‌ها فراهم شده است.

 او هم‌چنان از تمام کشورهای کمک‌‌کننده خواسته که این برنامه بشردوستانه را قربانی مسایل سیاسی نکرده و از نهاد‌های ماین پاکی حمایت همه‌جانبه کنند.

داکتر محمد حسن غیاثی، معین مسکلی پلان و پالیسی وزرات صحت عامه در این مراسم گفته که قربانیان ماین‌ و مهمات منفجر‌ ناشده، با توجه به کمبود خدمات صحی روانی، مشکلاتی در بخش صحت روانی دارند که برای آنان برنامه‌های روان درمانی برگزار شده است.

 آقای غیاثی افزوده است که این وزارت، با حمایت مالی سازمان‌های بین‌المللی، راهکار مناسبی را برای رسیدگی به مشکلات روانی هم‌وطنان روی دست گرفته است.

او هم‌چنان گفت:« ما باید با همکاری نهادهای ملی و بین‌المللی فعال در بخش ماین‌پاکی، برنامه‌های آگاهی‌دهی عامه را پیرامون خطرات ماین و پیامدهای روانی آن به‌گونه‌ای جدی راه‌اندازی کنیم.»

غلام رضا نجار، معاون سفارت ایران مقیم کابل در برنامه تجلیل از روز جهانی ماین پاکی با اشاره به خطرات ماین گفته که ایران و افغانستان، شاهد هزاران قربانی ناشی از این دشمن پنهان بوده‌اند.

او افزوده:« امیدواریم که صلح در کشورهای همسایه و سراسر جهان برقرار شود و شاهد پاک‌سازی تمامی نقاط جهان از این دشمن پنهان باشیم.»

او هم‌چنان، از سازمان ملل متحد خواستار همکاری در زمینه‌ی پاک‌سازی مناطق آلوده از ماین و مهمات منفجر ناشده در افغانستان شد.

او در ادامه بیان کرد:« در سال گذشته، یک تیم ماین‌پاکی ایران به افغانستان آمد و برنامه‌های مؤثری را به اشتراک گذاشته و ما امیدواریم که این همکاری در سال جاری نیز ادامه یابد.»

اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث در برنامه که به منظور تجلیل از روز جهانی ماین پاکی با حضور مقامات امارت اسلامی و موسسات بین المللی برگزار کرده بود یک پارچه تمثیل آگاهی بخش در مورد وقوع انفجار ماین‌ را توسط تیم موظف اجرا کرد.