در تاریخ هفتم ثور سال ۱۳۵۷ خورشیدی، حزب دموکراتیک خلق افغانستان کودتای نظامی را علیه دولت آن زمان آغاز کرد.
صبح روز هفتم ثور، ارگ ریاست جمهوری از طریق زمین و هوا مورد حمله قرار گرفت و در نتیجه، سردار محمد داوود خان، رییسجمهور آن وقت، با ۱۸ تن از اعضای خانوادهاش کشته شدند و نور محمد ترهکی قدرت را در دست گرفت.
شماری از آگاهان امور این کودتا را آغاز روزهای سیاه در تاریخ افغانستان میدانند که جز قتل، خونریزی، فقر، مهاجرت و بیثباتی، ثمرهای برای کشور نداشت.
محمد آغا ذکی که هنوز هم کارمند رادیو تلویزیون ملی است، میگوید که صبح روز هفتم ثور ارگ ریاست جمهوری از سوی اسلم وطنجار، قوماندان قوای هوایی، مورد حمله قرار گرفت و برخلاف انتظار، نظام جمهوری سرنگون و حزب دموکراتیک خلق قدرت را در دست گرفت، صدای این تغییرات از استودیوهای رادیو کابل پخش شد.
غلام حسین ابراهیمی که یکی از قربانیان ظلم آن وقت است و حدود ده نفر از خانوادهاش زنده به گور شدند، میگوید که در درگیریهای پس از کودتای حزب دموکراتیک خلق افغانستان، حدود دوهزار غیرنظامی و نظامی کشته شده و میلیونها نفر دیگر آواره شدند.
ملا حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، درباره هفتم ثور میگوید که کودتای نظامی علیه حکومت آن وقت توسط نیروهای کمونیستی زمینه را برای تجاوز رژیم کمونیستی به حریم مردم مسلمان افغانستان فراهم ساخت که هدف آن تحمیل ایدئولوژی کمونیستی بر مردم بود.
لازم به ذکر است که در تاریخ هفتم ثور، حزب دموکراتیک خلق افغانستان حکومت سردار محمد داوود خان را سرنگون کرد و اختلافات میان نورمحمد ترهکی و حفیظ الله امین منجر به مداخله شوروی در افغانستان شد، پس از این هرج و مرج، سرانجام مجاهدین در هشتم ثور ۱۳۷۱ خورشیدی پیروز شدند و ارتش سرخ شوروی شکست خورد.