اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در ربع چهارم سال ۱۴۰۳ جمعآوری، توحید و تحلیل کرده است.
بر بنیاد این تحلیل، ارزش صادرات به ۴۰۳.۹ میلیون دالر و ارزش واردات به ۳ میلیارد و ۱۴۲.۶ میلیون دالر میرسد.
این در حالی است که ارزش صادرات کشور در ربع چهارم سال ۱۴۰۲ به ۴۲۲.۲ میلیون دالر میرسید که در مقایسه با ربع چهارم سال ۱۴۰۳، کاهش ۴.۳ درصدی را نشان میدهد.
همچنین، ارزش واردات در ربع چهارم سال ۱۴۰۲ حدود دو میلیارد و ۳۴۸.۲ میلیون دالر بوده که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۱۴۰۳، افزایش ۳۳.۸ درصدی را نشان میدهد.
بیشترین اقلام صادراتی کشور در ربع چهارم سال ۱۴۰۳ به هندوستان بوده که ارزش آن به ۱۶۰.۵ میلیون دالر میرسد.
پس از آن، پاکستان با ۱۲۹.۳ میلیون دالر، امارات متحده عربی با ۱۹.۱ میلیون دالر و ایران با ۱۵.۷ میلیون دالر در ردههای بعدی جدول قرار دارند.
میوههای خشک و تازه در میان اقلام صادراتی کشور در ربع چهارم سال ۱۴۰۳ بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند که ارزش آنها به ۱۶۰.۷میلیون دالر میرسد.
پس از آن، نباتات طبی با ۶۳.۲ میلیون دالر و مواد معدنی با ۴۹.۱ میلیون دالر در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
بیشترین اقلام وارداتی کشور در ربع چهارم سال ۱۴۰۳ از ایران بوده که مجموع ارزش آن به ۸۶۹.۶ میلیون دالر میرسد.
به ترتیب آن، چین با ۴۳۸.۲ میلیون دالر، پاکستان با ۳۹۶.۳ میلیون دالر و امارات متحده عربی با ۲۹۹.۴ میلیون دالر در جایگاههای دوم، سوم و چهارم قرار دارند.
مواد نفتی و روغنیات در میان اقلام وارداتی کشور در ربع چهارم سال ۱۴۰۳ بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند که ارزش مجموعی آنها به ۶۲۸.۰ میلیون دالر میرسد.
و پس از آن، ماشینآلات، وسایط ترانسپورتی و پرزهجات با ۴۷۴.۰ میلیون دالر در جایگاه دوم و منسوجات با ۱۲۹.۸ میلیون دالر و فلزات و محصولات فلزی با ۱۰۳.۱ میلیون دالر در جایگاه سوم و چهارم قرار دارند.
اداره ملی احصائیه و معلومات، ارقام و معلومات اقلام صادراتی و وارداتی کشور را همهساله از نهادهای مربوط جمعآوری، توحید و تحلیل کرده و ارقام دقیق آن را در دسترس نهادهای ملی و بینالمللی و محققان قرار میدهد.