ژوندۍ
ژوندۍ
spot_img

وروستی خبرونه

از روز جهانی اوزون در سال ۲۰۲۳ با شعار ترمیم لایه اوزون و کاهش تغیرات اقلیمی در جهان تجلیل می‌شود.

شانزدهم سپتمبر مصادف است به روز جهانی اوزون؛ افغانستان پس از حصول عضویت به کنوانسیون ویانا و پروتوکول منتریال همه ساله از این روز تجلیل می‌کند.
در کنوانسیون ویانا و پروتوکول منترال ۱۹۸ کشور عضویت دارد که کشورهای عضو مکلف اند تا سال ۲۰۲۴ به تدریج استفاده از گازهای هایدروکلورو فلوروکاربن‌ها ((HCFCs را که باعث تخریب لایه اوزون می‌شوند حذف کنند و گازهای هایدروفلوروکاربن‌ها ((HFCs) نیز به شکل تدریجی تا سال۲۰۵۰ بر اساس تعدیلات کیگالی حذف شوند.
اداره ملی حفاظت محیط زیست با نشر اطلاعیه گفته است، برای دستیابی به این اهداف و تنظیم تورید و مصرف موادی که باعث تخریب لایه اوزون می شود، یک سلسله اقدامات را روی دست گرفته است.
به گفته این اداره، در نشست کابنه تعدیلات کیگالی درپروتوکول منتریال را که هدف آن حذف تدریجی گازهای هایدروفلوروکاربن ها ((HFCs است تائید شده است.
تعدیلات کیگالی از سوی ۱۵۰ کشور جهان تصویب شده و این اداره بر تعهد خود در تطبیق این تعدیلات تاکید کرده است.
در حال حاضر جهان با پیامدهای منفی تغییرات اقلیمی مواجه است، گرمایش جهانی در حال حاضر یکی از چالش‌های بزرگ محیط زیستی جهان و منطقه محسوب می‌شود، افغانستان یکی از کشورهای کمتر توسعه یافته و غیر صنعتی است، که سهم جهانی مقدار انتشار گازات گل‌خانه‌ای آن تنها (۰.۰۸) درصد است اما یکی از آسیب‌پذیر ترین کشورهای جهان به‌دلیل تاثیرات سوء تغییرات اقلیمی میباشد که از این لحاظ در جایگاه ششم قرار دارد.
اداره ملی حفاظت محیط زیست در این اطلاعیه یک‌بار دیگر از جامعه جهانی خواسته که مسائل محیط زیستی را سیاسی نکند و پروژه‌های تعلیق شده خود را در تمام بخش‌های محیط زیست بخصوص تغییرات اقلیمی هرچه عاجل از سر گیرد.
هم‌چنان با توجه به اهمیت حفاظت از لایه اوزون، این اداره از تمامی شهروندان و ادارت اماراتی می‌خواهد که شرکت‌هایی‌که گازات و مواد مخرب لایه اوزون را به صورت قانونی و براساس سهمیه وارد می‌کنند همکاری و از قاچاق و تجارت غیر قانونی این مواد جلوگیری کنند.
اداره ملی محیط زیست، از تمام شرکت‌های واردکننده و ورکشاپ‌های تخنیکی که با این گازات در تماس اند تقاضاء کرده است که در نگهداری آن توجه جدی داشته و تا از خطرات ناشی از آن جلوگیری شود.