در محفلی که به همین مناسبت برگزار شده بود، والی بامیان، شماری از رئیسان ادارههای دولتی، استادان پوهنتون، عالمان دین و محصلان حضور داشتند.
در این محفل، مولوی عبدالله سرحدی والی بامیان بر حفاظت از محیط زیست وحیوانات حیات وحش تاکید کرده افزود: مسلمانان در حفاظت از محیط زیست نقش بیشتر دارند ودین مقدس اسلام درین زمینه برمسلمانان امر نموده است.
وی همچنان به غرس نهال تأکید کرد و گفت که هرگاه به رهنمودهای دین مبین اسلام عمل شود؛ تمام مشکلات محیط زیستی حل میشود.
از سویی هم محمد ابراهیم دادفر رئیس حفاظت از محیط زیست بامیان گفت: سازمان ملل همه ساله در 193 کشور جهان هفتۀ تغییر اقلیم را با شعار خاصی تجلیل میکند که شعار امسال اقلیم، صحت و عدالت است.
وی افزود: تلاش آنان برای بلند بردن ظرفیت دهاقین و مردم محل است که در این باره ریاست محیط زیست در بخش آگاهی عامه به گونه دوامدار کار کرده است.
استاد قربان علییار یکی از استادان پوهنتون بامیان نیز در این محفل گفت: چهار دوران عمده ایکولوژیکی که شامل دوران اکسیجن، دوران آب، دوران نایتروجن و ذخیره کاربن است، حیات ما را تضمین میکند.
نصرالله واعظی یکی تن از علمای بامیان نیز در این محفل گفت: انسان در روی زمین خلیفه خدا است و زمین و فرآوردههایش مخلوق خداوند اند، که حفاظت ونگهداری آن از مسوولیت های انسان ها است
این عالم دین همچنان افزود: دین مقدس اسلام به استفاده عادلان از منابع طبیعی تاکیدکرده و مسلمانان را از اصراف منع کرده است.
از هفته تغیر اقلیم در بامیان درحالی تجلیل میشود که قلیم افغانستان که قبلا از گازهای گلخانه یی ومضر مصوون بود در اثر استفاده سلاحهای مختلف کشورهای متجاوز متاثر شده است.