تلاشهای دیپلوماتیک امارت اسلامی برای توسعه همکاریهای اقتصادی با کشورهای منطقه، سهیل شاهین، رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه میگوید، با نماینده ویژه چین برای افغانستان درباره مسایل گوناگون از جمله روابط میان کابل و بیجینگ گفتوگو کرده است.
سهیل شاهین گفته است، “در دوحه با نماینده ویژه چین وهیأت همراهاش درباره یک سلسله موضوعات از جمله تقویت همکاریهای تجارتی، سهولتهای ویزا برای تاجران وسرمایهگذارن، بورسیههای چین برای افغانها صحبت کردیم و همچنان به گونه خاص درباره کمکهای بشردوستانه چین وسرمایهگذاری کشور چین بحثهای سودمند شد.”
ازسویهم، نماینده ویژه چین درصفحه تویترش از دیدارهای جداگانه با سفیر پاکستان در دوحه و رییس بخش آسیایی وزارت امور خارجه قطر خبرداده است.
نماینده ویژه چین میگوید دردیدار با مقامات قطری درمورد تلاشهای مشترک بییجنگ و دوحه برای صلح، ثبات و بازسازی درافغانستان صحبتهای سازنده را انجام دادهاند.
یوشیاویونگ، نماینده ویژه چین برای افغانستان در صفحه توییترش نگاشته است، “ما درمورد وضعیت افغانستان گفتوگوهای مفیدی داشتیم. هر دوطرف توافق کردیم که به تعامل با افغانستان ادامه دهیم به خاطریکه همکاری چین و قطر برای صلح، ثبات و بازسازی افغانستان اثرگذار است.”
چین و قطر ازجمله کشورهای است که روابط خوبی با امارت اسلامی دارند ونمایندگیهای دیپلوماتیک امارت اسلامی در این دو کشور فعال است.
اما این دیدارها چی سودی برای افغانستان دارد؟
جنت فهیم چکری، آگاه مسایل سیاسی میگوید، “چون افغانستان یک موقعیت استراتیژیک دارد اگر پاکستان بخواهد با کشورهای آسیای مرکزی تجارت داشته باشد پس باید از افغانستان عبور کند و همینطور ایران اگر بخواهد با چین تعاملات تجارتی داشته باشد نیز از افغانستان عبور میکند، از نظر وی ثبات در افغانستان میتواند ثبات در منطقه وجهان تلقی شود.”
این درحالی است که دو روز پیش مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در نشستی در کابل گفت که امارت اسلامی خواهان داشتن روابط دیپلوماتیک و اقتصادی با جامعه جهانی است.
رفیع الدین الفتی