ژوندۍ
ژوندۍ
spot_img

وروستی خبرونه

هفتم اکتوبر؛ روز سیاه در تاریخ افغانستان

از امروز ۲۳ سال پیش، در تاریخ هفتم اکتوبر سال ۲۰۰۱ میلادی، ائتلاف غربی به رهبری امریکا به افغانستان حمله کرد.

ایالات متحده امریکا، رژیم نظام اسلامی را در افغانستان سرنگون کرد و دوره‌ای تاریکی از جبر، خشونت و ترور غربی را در این کشور آغاز کرد.

در طول ۲۰ سال اشغال امریکا، ظلم‌های مختلفی انجام شد، حملات بی‌هدف صورت گرفت که باعث شهید شدن و زندانی شدن افغان‌ها شد و افغانستان را به آتش و ویرانی تبدیل کرد.

وحشت و جنایات وارد شده در طول جنگ ۲۰ ساله‌ای امریکا، به‌گونه دایمی لکه‌ای سیاهی بر تاریخ بشریت خواهد بود.

این جنگ تحمیلی ائتلاف غربی، آغازگر وحشت‌ها و ناامنی‌های جدیدی در خاک افغانستان بود.

در این جنگ خونین، همه انواع جنایاتی صورت گرفت. کشاورزان در مزرعه‌های خود، کودکان در مدرسه‌ها و شفاخانه‌ها، زنان و سال‌مندان در خانه‌های شان تحت حملات بی‌هدف شهید شدند. آن نهادهای که قصد بررسی این جنایات را داشتند نیز تحریم شدند.

ما قربانیان یک جنگ وحشتناک بودیم که حتی ازدواج‌ها و عروسان ما نیز قربانی بمباران‌ بی‌هدف قرار گرفتند. کشت مواد مخدر به‌طور چشم‌گیری افزایش یافت و قاچاق آن به شدت قوت گرفت.

دولت‌سازی به تقسیم دولت، بازسازی به ویرانی، و رشد اقتصادی به بی‌کاری مبدل شد و افغانستان به عنوان یکی از فاسدترین کشورهای جهان شناخته شد.

افزون بر این، وحدت ملی به تقسیمات قومی تغییر یافت و به جای ملت‌سازی، ملیت‌گرایی به وجود آمد.

ایالات متحده طولانی‌ترین جنگ تاریخ خود را در افغانستان به راه انداخت.

بر اساس تحقیقات پروژه‌ا‌ی هزینه‌های جنگ پوهنتون براون، در این جنگ ۴۷ هزار و ۲۷۰ غیرنظامی افغان شهید شدند.

وزارت دفاع امریکا گزارش داده که دوهزار و ۴۴۲ سرباز امریکایی و سه‌هزار و ۸۰۰ قراردادی امنیتی خصوصی کشته شدند و افزون بر این، یک‌هزار و ۱۴۰ سرباز از کشورهای عضو ناتو نیز در این جنگ جان خود را از دست دادند.

ایالات متحده به منظور دستیابی به منافع استراتژیک و درازمدت منطقه‌ای خود به افغانستان آمده بود و حوادث ۱۱ سپتامبر به عنوان بهانه‌ای برای اشغال افغانستان مطرح شد که به‌طور زیادی با همین اهداف مرتبط بود. اما به دلیل قربانی‌های فراموش‌نشدنی مجاهدین اسلامی، آنان مجبور شدند شکست را بپذیرند و به‌طور شرمنده از افغانستان خارج شوند.

سرانجام، به رهبری ایالات متحده امریکا، ناتو ناچار شد که طولانی‌ترین جنگ تاریخ خود را به پایان برساند.

در تاریخ ۸ سنبله ۱۴۰۰، آخرین سربازان امریکایی از افغانستان خارج شدند و حضور ۲۰ ساله‌ای امریکا در این کشور به پایان رسید و این سرزمین یک‌بار دیگر به استقلال دست یافت.

ایالات متحده امریکا، افغانستان را در شرایطی ترک کرد که طبقه‌ای از میلیونرها وجود داشت و ۷۵ درصد از مردم عادی به فقر دچار بودند. صدها هزار خانواده نابود شده بودند؛ ۲۰ میلیون افغان به غذا دسترسی نداشتند، میلیون‌ها نفر بی‌کار بودند و میلیون‌ها کودک با کمبود غذا مواجه بودند.

امارت اسلامی افغانستان در اعلامیه‌ای که به مناسبت ۲۳مین سال‌گرد آغاز اشغال امریکایی به نشر رساند، این روز را به عنوان یک روز سیاه در تاریخ کشور یاد کرده و گفته است:« اشغال امریکایی ۲۰ سال به طول انجامید و در افغانستان ظلم‌های زیادی را مرتکب شد، هزاران مسلمان بی‌گناه را شهید، زخمی، آواره و بی‌خانمان کرد. اقتصاد ما را به شدت آسیب زد و نوکران دست‌نشانده‌اش را بر افغان‌ها مسلط نگه داشت.»

در این اعلامیه همچنین آمده است: «اما در مقابل، مردم مسلمان و مجاهد افغان واکنش سختی نشان دادند و تحت رهبری امارت اسلامی جهاد بزرگی انجام شد و پس از ۲۰ سال مجاهدت، مبارزه، قربانی، صبر و استقامت، با نصرت الله متعال، اشغال‌گران امریکایی شکست خوردند و مجاهدین پیروز شدند. الحمدلله والمنة.»

پس از ۲۰ سال جهاد، امارت اسلامی بار دیگر در سال ۲۰۲۱ میلادی امریکا و متحدان شان را شکست داده و کشور را از اشغال آنان نجات داد.