ژوندۍ
ژوندۍ
spot_img

وروستی خبرونه

اعلامیه وزارت فواید عامه درباره حریم سرک‌ها!

افغانستان یک کشور کوهستانی است که در موقعیت جغرافیایی محاط به خشکه را دارد و در عرصه تجارت به عنوان چهارراه منطقه‌ای شناخته می‌شود.

وزارت فواید عامه کشور با توجه به این هدف اقتصادی، به بازسازی سرک‌های و شاهراه‌های بزرگ توجه زیاد داشته که اکنون آن‌ها در حال توسعه قرار دارند و حریم سرک‌ها و شاهراه‌ها باید مراعت شود.

براساس طرزالعمل وزارت فواید عامه، حریم سرک‌ها و شاهراه‌ها عمومی به شرح زیر است:

۱. نوع اول سرک‌های پرسرعت: این نوع سرک‌های عمومی دارای چهار یا بیشتر خطوط هستند. حریم این شاهراه‌ها از مرکز سرک به هر دو طرف ۵۰ متر است که در مجموع حریم آن‌ها ۱۰۰ متر می‌شود و ظرفیت ترافیک آن‌ها در ۲۴ ساعت به ۱۲ هزار تا ۳۰ هزار می‌رسد.

۲. نوع دوم سرک‌های پرسرعت: این سرک‌ها چهار خط برای رفت و آمد دارند و حریم آن‌ها از مرکز سرک به هر دو طرف ۲۵ متر است که در مجموع حریم آن‌ها ۵۰ متر می‌شود و ظرفیت ترافیک آن‌ها در ۲۴ ساعت به پنج‌هزار تا ۱۲ هزار می‌رسد.

۳. نوع اول سرک‌های اساسی: این سرک‌ها دارای دو خط قیرریزه شده هستند و حریم آن‌ها از مرکز سرک به هر دو طرف ۱۵ متر است که در مجموع حریم آن‌ها ۳۰ متر می‌شود و حجم ترافیک آن‌ها در ۲۴ ساعت به ۲ هزار تا ۵ هزار می‌رسد.

با توجه به این‌که کشور در حال توسعه است و سرک‌ها در حال ساخت و ساز هستند، وزارت فواید عامه اسلامی امارت از همه شهروندان محترم می‌خواهد که در حریم سرک‌ها و جاده‌ها از ساخت و ساز ساختمان‌ها و تأسیسات به شدت جلوگیری کنند.

هیچ‌کس به صورت قانونی حق ندارد در حریم سرک‌ها تأسیسات و ساختمان‌ها بسازد.

اگر کسی بخواهد در نزدیکی سرک‌ها ساختمان یا تأسیساتی بسازد، قبل از ساخت و ساز باید موضوع را با ریاست‌های ولایتی مربوطه وزارت فواید عامه یا با مرکز در میان بگذارد.

در صورتی که کسی به طور خودسرانه در حریم سرک‌ها ساختمان و تأسیسات بسازد، در صورت ویرانی به منظور توسعه و بازسازی سرک‌ها، حق شکایت نخواهد داشت.

قابل ذکر است که طرح حریم سرک‌ها در نشست ۲۲ کابینه امارت اسلامی افغانستان به تاریخ ۱۱/۱۱/۱۴۴۵ تأیید و بر اساس حکم عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه‌الله در تاریخ ۲۶/۱۲/۱۴۴۵ به تصویب رسید و در حال حاضر تحت روند قانونی قرار دارد.