مولوی عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییسالوزرا این مطلب را در دیدار با خانم داکتر حنان حسن بلخی، رییس عمومی منطقهای مدیترانه شرقی سازمان صحی جهان مطرح کرده است.
در این دیدار، مولوی نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه نیز حضور داشت، رییس منطقهای مدیترانه شرقی سازمان صحی جهان، ضمن یادآوری از افتتاح مرکز ترک اعتیاد و بازدید از شماری از شفاخانهها و مریضان در بلخ گفت که پیرامون بسیاری از بیماریهای که از طریق واکسین قابل جلوگیری است، با مسوولان شفاخانههای یادشده صحبت کرده است.
وی اضافه کرد:« نهادهای مختلف ما به صورت مشترک با وزیر صحت عامه به منظور جلوگیری از مواد مخدر و تداوی معتادان یک پلان عمل را ترتیب میکنیم که میعاد و هدف آن تعیین شده باشد.»
داکتر کریستوفر الیاس، رییس عمومی بخش صحی بنیاد بیل و ملیندا گیتس، گفت:« طی یک سال پسین در افغانستان و پاکستان واقعات پولیو بیشتر بود و ما با وزارت صحت از نزدیک کار خواهیم کرد تا هیچ کودک در آینده به بیماری پولیو مصاب نشود.»
در همینحال، معاون اداری رییسالوزرا از فعالیتها آنان در بخشهای خدمات صحی و واکسین ابراز امتنان کرده و گفت:« ما متعهد هستیم تا تمام اطفال واکسین شوند، پولیو محو شود و هیچ طفلی به آن مصاب نشود.»
مولوی عبدالسلام حنفی از مسوولان سازمان صحی جهان خواست که ضمن واگذاری کرسی افغانستان در این سازمان به نماینده امارت اسلامی، در زمینههای مختلفی چون تسهیلات ویزه برای بیماران، درمان معتادان و امراض ساری، ایجاد شفاخانه برای تداوی بیماری سرطان، ارتقای ظرفیت داکتران و مسوولان فنی، فعالسازی لابراتوارهای پولیو و تجهیز آنها، توجه ویژهای داشته باشند.
آقای حنفی تاکید کرد که توزیع ادویهجات و کیتهای تاریخ گذشته و بیکیفیت نه تنها سبب مشکلات به مریضان میشود، بلکه اعتبار نهادهای بینالمللی را نیز زیان میرساند که باید از آن جلوگیری جدی صورت گیرد.
داکتر حنان حسن بلخی گفت که در رابطه به واگذاری کرسی افغانستان در سازمان صحی جهان به رییس این سازمان یادآوری کرده است و تلاش میکند تا افغانستان به زودی آن را بدست آورد.
همچنان خانم بلخی در خصوص نگرانیهای معاون اداری ریاستالوزرا در مورد توزیع ادویهجات و کیتهای تاریخ گذشته، اطمینان داد که بررسیها در زمینه انجام خواهد شد.