ژوندۍ
ژوندۍ
spot_img

وروستی خبرونه

تفویض صلاحیت‌های خدمات اصلاح تذکره تابعیت به ریاست‌های ولایتی

اداره ملی احصائیه و معلومات به‌منظور فراهم نمودن سهولت به مراجعان، صلاحیت اصلاح خدمات لغوکردن بیش از یک تذکره به عین شهرت، اصلاح عمر، تغییر نام، اصلاح اشتباهات املایی، درج، حذف و اصلاح تخلص، درج و یا حذف پیشوند و پسوند نام و برخی صلاحیت‌های دیگر تذکره تابعیت را به ریاست‌های ولایتی تفویض نمود.

بدین منظور، امروز پنج‌شنبه (۲۰ جدی ۱۴۰۳ مطابق ۸ رجب‌المرجب ۱۴۴۶) به رهبری عبدالقاهر حاجی ادریس، رئیس عمومی اداره ملی احصائیه و معلومات و با اشتراک مولوی محمدنبی نصرت، معاون ثبت احوال نفوس این اداره، مولوی عبدالسلام حقانی، معاون مالی و اداری، برخی از روئسا با روئسای ولایتی به صورت آنلاین جلسه تدویر گردیده بود.

عبدالقاهر حاجی ادریس در این جلسه گفتند که منظور از تفویض صلاحیت‌ها به روئسای ولایتی این است که مشکلات هم‌وطنان حل گردیده و از سرگردانی و ضیاع وقت آن‌ها جلوگیری گردد. آقای ادریس خطاب به روئسای ولایتی گفتند که تمام امور مربوط را با شفافیت کامل، صداقت و مستقلانه انجام دهید.

در ادامه این جلسه، مولوی محمدنبی نصرت، معاون ثبت احوال نفوس آرزو نمودند که با تفویض این صلاحیت‌ها مشکلات ملت رنج‌دیده و مظلوم حل گردد. ایشان به روئسای ولایتی توصیه نمودند که این صلاحیت‌ها را به صورت بهتر و با امانت‌داری کامل انجام دهند.

در این جلسه صلاحیت‌های ذیل به روئسای ولایتی تفویض گردید که صرف برای متقاضیان حضوری ارائه می‌گردد.

۱- لغوکردن بیش از یک تذکره به عین شهرت

آن‌عده هم‌وطنان که بیش از یک تذکره به عین شهرت داشته باشند، تذکره اولی اعتبار داده شود و اگر تا ۳ سال در عمر آن‌ها تفاوت وجود داشته باشد، با درنظرداشت اسناد تعلیمی و تحصیلی یک تذکره حذف گردد.

۲- اصلاح عمر

ریاست‌های ولایتی تا سن ۱۸ سالگی مطابق چهره ظاهری تا ۳ سال و برای دارندگان عمر بیش‌تر آن، براساس اسناد تحصیلی تا 2 سال صلاحیت اصلاح دارند.

۳- تغییر نام

تغییر نام متقاضی تا ۱۸ سالگی با حضورداشت اقارب اصولی و تأییدخط قابل اجراء بوده و از ۱۲ سالگی به بعد فورم عدم مسوولیت هم لازمی است.

۴- اصلاح اشتباهات املایی

اشتباهات املایی تذکره کاغذی متقاضی که معنای آن تغییر نکند، برای یک‌بار اصلاح می‌گردد. هم‌چنان اگر نام پدر و پدرکلان متقاضی با دفتر اساس تفاوت داشته باشد، براساس اسناد تحصیلی و ردیف فامیلی به شرطی که در معنای نام تفاوت نیاید، قابل اصلاح است.

۵- درج، حذف و اصلاح تخلص

اضافه نمودن، از بین بردن و اصلاح تخلص در تذکره تابعیت و سیستم تذکره الکترونیکی با نوشتن کتبی دلائل مؤجه برای یک‌بار قابل اجراء است.

۶- درج و یا حذف پیشوند و پسوند نام

آن پیشوند و پسوندی که در نام متقاضی یک‌جا باشد و اکتسابی نباشد (سید، جواجه…) به رضایت متقاضی حذف و یا اضافه می‌گردد و لقب‌های اکتسابی (وظیفوی، فرهنگی، علمی و نظامی) نوشته نشود؛ اما اگر در کتاب‌های اساس و آرشیف الکترونیکی نوشته شده باشد، به رضایت متقاضی حذف می‌گردد.

۷- توزیع تذکره الکترونیکی

  • تذکره کاغذی متقاضی که نصب و تجدید فوتوی نیاز داشته باشد، براساس حضور اقارب اصولی یا دونفر ضمانت‌کننده که باشنده سکونت اصلی متقاضی باشند، در مرکز تذکره الکترونیکی تثبیت هویت گردد.
  • آن متقاضی تذکره الکترونیکی که در فورم فامیلی درج باشد و تذکره کاغذی نداشته باشد، باحضورداشت اقارب اصولی در روند توزیع تذکره وی اصولی اقدام گردد.
  • برای آن متقاضی که تذکره تابعیت نداشته باشد، با حضورداشت اقارب اصولی و تصدیق و ضمانت دو تن که سن ۱۸ سالگی را تکمیل کرده باشند و تذکره الکترونیکی خودرا به ضمانت نگرفته باشند، با تأیید فورم ضمانت، در مرکز مربوط در بخش توزیع تذکره وی اجراآت اصولی انجام شود.
  • در صورتی که نام یک شخص در ولایت و لسوالی مربوط (دو نقل) در کتاب اساس یک‌سان نوشته شده باشد و با اسکن‌فایل فرق داشته باشد، براساس همان دونقل تثبیت هویت و اجراآت شده و به‌منظور اصلاح اسکن‌فایل موضوع رسماً با ریاست تثبیت هویت و تنظیم آرشیف‌ها شریک گردد.
  • در ولایت‌های که مرکز آسان‌خدمت فعال بوده، در مرکز آسان‎خدمت و در ولایت‌های که مرکز آسان‌خدمت فعال نباشد، بخش خدمات پس از توزیع یک/یکی از مراکز تذکره الکترونیکی صلاحیت‌های وضع‌شده را در روشنی به قوانین اجراء نماید.

۸- موارد متفرقه

  • آن متقاضی که زنده باشد و در کتاب اساس فوت‌شده درج شده باشد، در ولایت مروبوطه با ترتیب وثیقه شرعی، به صورت دقیق تثبیت هویت شده و برای اصلاح رسماً به اداره راجع گردد.
  • آن متقاضی زن که به‌وسیله مراجعه اقدام شوهرش تذکره دریافت کرده باشد، با ضمانت دو نفر و با حضورداشت اقارب اصولی، مطابق با ردیف پدر یا برادرش مراجعه اقدام آن اصلاح شود.
  • برای متقاضی تذکره کاغذی، صرف یک فورم دموگرافی در مقابل قیمت تعیین‌شده ترتیب داده شود و پس از تکمیل نهایی، مأمور مربوطه (اجراکننده) در کنار مراجعه اقدام کتاب اساس امضاء نماید.
  • متقاضی که می‌خواهد در تذکره کاغذی خود عکس نصب کند، آمریت‌های ثبت احوال نفوس مکلف اند که یک قطعه عکس متقاضی را به‌منظور معامله در نقل اول به طور رسمی به ریاست تثبیت هویت و تنظیم آرشیف‌ها ارسال کنند.
  • فردی که مریض، معلول، کودک (زیر سن) یا مسن باشد و در تذکره‌اش مشکل وجود داشته باشد و فراتر از صلاحیت ولایتی بوده و متقاضی نتواند به دفتر مرکزی مراجعه کند، به‌شکل حضوری توسط کمیته تعیین‌شده دیده شود و به عوض آن شخص دیگری که مؤکل وی باشد با نوشتن شهرت مؤکل (نام، نام پدر و نمبر تذکره) به‎شکل مکتوبی با عکس مُهرشده آن برای حل مشکل به اداره مرکزی راجع گردد.
  • توزیع کارت تولد اطفال تا ۷ سالگی به صورت غیرحضوری صرف در حضور اقارب اصولی قابل اجراء است.
  • آن ریاست‌های ولایتی که به دیتابیس ثبت وقایع حیاتی دسترسی ندارند، مبلغ تعیین‌شده را از متقاضی دریافت نکرده وی را به اداره مرکزی یا ولایتی که به دیتابیس مربوطه دسترسی داشته باشد، بفرستند.
  • اقارب اصولی: اشخاصی که با گیرنده تذکره، رابطه نسبی داشته باشند مثل پدر، پدرکلان، برادر، خواهر، برادرزاده، کاکا، پسر کاکا/ دختر کاکا و عمه.

این جلسه که با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز گردیده بود، با دعا و پاسخ به پرسش‌های روئسای ولایتی در صلاحیت‌های سپرده‌شده، صداقت کامل، رفتار نیک با هم‌وطنان و تسریع امور مربوط توصیه گردید.