ژوندۍ
ژوندۍ
spot_img

وروستی خبرونه

تاثیرات صنعت‌کاران، تاجران عودت‌کننده و امتیازات اعطا شده از سوی امارت اسلامی

مقدمه

صنعت برای تقویت اقتصادی یک کشور و برای دستیابی موقف قوی سیاسی در جهان بسیار مهم است، یک کشور صنعتی قوی معمولاً ارتباطات تجارتی وسیعی نیز دارد.

 قوی‌ترین کشورهای جهان آن‌ها اند که تولیدات صنعتی وسیع و روابط تجارتی گسترده دارند، افغانستان به دلیل اشغال و بی‌توجهی‌ها در گذشته، هنوز در قرن ۲۱ هم دارای اقتصاد زراعتی است، اما امارت اسلامی افغانستان این مشکل را درک کرده و گام‌های اولیه‌ای را در جهت صنعتی‌شدن کشور برداشته است.

امارت اسلامی تلاش دارد که افغانستان را در ردیف کشورهای صنعتی و تجارتی قدرت‌مند جهان قرار دهد، حکومت در افغانستان برای صنعت‌کاران و تاجران تسهیلات متعددی فراهم کرده است تا آن‌ها با اطمینان کامل در کشور سرمایه‌گذاری کنند.

وضعیت صنعت و تجارت

پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی، گام‌های مهمی برای توسعه و گسترش صنعت و تجارت در افغانستان برداشته شده و به این بخش توجه ویژه شده است.

در این راستا، سرمایه‌گذاری‌های زیادی از داخل و خارج کشور جذب شده، بخش صنعت در افغانستان تقویت و گسترش یافته و ده‌ها کارخانه در کشور فعال شده‌اند.

در بیش از سه سال اخیر، شرکت‌های داخلی و خارجی در بخش‌های مختلف سرمایه‌گذاری کرده‌اند، در بخش‌های تولید دوا، استخراج تیل، تولید سیمنت، ذوب آهن، ساخت کمپل، محصولات زراعتی و سایر بخش‌ها، کارخانه‌ها فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

امارت اسلامی از تولیدات صنعتی داخلی حمایت می‌کند و به منظور تقویت این بخش، کابینه امارت اسلامی در سال ۱۴۰۱ خورشیدی پیشنهاد وزارت صنعت و تجارت را تایید کرد که طبق آن ادارات امارتی از تولیدات داخلی استفاده کنند.

همچنین، مدتی پیش نیز به ادارات امارتی و مردم توصیه شد که برای تقویت بخش صنعت از تولیدات داخلی استفاده کنند، در سه سال اخیر تجارت افغانستان با کشورهای همسایه و کشورهای منطقه افزایش یافته و مشکلاتی که وجود داشت تا حدی زیاد حل شده است.

وضعیت تجارت در هر سال به سمت بهبود پیش رفته و در سه سال اخیر، تجارت افغانستان به طور سالانه توسعه یافته است. 

امارت اسلامی برای تقویت تجارت، شورای عالی استندرد را تشکیل داده تا کیفیت محصولات تولیدی داخلی ارتقا یابد، این امر باعث توسعه بیشتر تجارت شده و تاجران قادر خواهند بود در بازارهای جهانی جایگاه خود را تثبیت کرده و دوام داشته باشند.

افزون بر این، امارت اسلامی برای توسعه تجارت در کشور نمایشگاه‌های امام ابو حنیفه رح برگزار کرده و اخیراً ملا عبدالغنی برادر آخوند، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا برای توسعه تجارت خارجی به اوزبیکستان سفر کرده بود.

تاثیرات صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده

امارت اسلامی به بازگشت صنعت‌کاران و تاجران به کشور ارزش قایل است و بارها از آن‌ها خواسته تا برای سرمایه‌گذاری به کشور بازگردند و در پیشرفت اقتصادی آن سهیم شوند.

اکنون فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان فراهم شده و امارت اسلامی متعهد به تأمین تمامی تسهیلات لازم در بخش سرمایه‌گذاری و تجارت است. 

حکومت همچنین صندوقی برای حمایت از سکتور خصوصی ایجاد کرده است که از طریق آن به صنعت‌کاران و تاجران کمک صورت خواهد گرفت.

صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده می‌توانند نقش مهمی در پیشرفت اقتصادی افغانستان ایفا کنند، با بازگشت آن‌ها، سرمایه به افغانستان وارد خواهد شد و سرمایه‌ای که آن‌ها در کشورهای دیگر دارند به افغانستان منتقل خواهد شد که این امر به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند. 

علاوه بر این، با سرمایه‌گذاری آن‌ها، نیروی کار ماهر و حرفه‌ای به کشور برگشت کرده که این امر باعث آموزش نسل جدید از کارگران ماهر در افغانستان خواهد شد.

در عین‌حال، سرمایه‌گذاری صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده در افغانستان منجر به کاهش نرخ بیکاری در کشور خواهد شد و بسیاری از افراد به طور مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار خواهند شد.

امتیازات اعطا شده امارت اسلامی به صنعت‌کاران و تاجران

رهبری امارت اسلامی برای صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده امتیازات و تسهیلات متعددی را در نظر گرفته است، این امتیازات و تسهیلات در طرزالعمل تنظیم امتیازات و تسهیلات برای صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده مشخص شده است.

این طرزالعمل شامل یک مقدمه، سه باب، چهار فصل و ۲۰ ماده است که بر اساس فرمان شماره ۷ عالیقدر امیرالمؤمنین شیخ صاحب حفظه‌الله تعالی منظور شده است. 

این طرزالعمل به منظور همکاری با صنعت‌کاران، تاجران و سرمایه‌گذاران افغان عودت‌کننده برای صنعتی‌شدن افغانستان تدوین شده است.

برای همکاری با صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده، یک هیأتی به ریاست وزیر صنعت و تجارت از وزارت‌خانه‌ها و سایر ادارات امارتی تشکیل شده است.

از وظایف مهم این هیأت، شناسایی صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده، معرفی آن‌ها به ادارات مربوطه برای دریافت امتیازات و تسهیلات و پیگیری امور تسهیلات در زمان معین است.

هیأت باید گزارش‌های خود را به کمیسیون ایجاد شده ارائه کنند، در طرزالعمل برای صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده امتیازات و تسهیلات بیشتر در نظر گرفته شده است.

به عنوان مثال، صنعت‌کاران و تاجران با سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعتی جدید، علاوه بر سایر امتیازات، به استثنای مالیات کارمندان از مالیات دیگر به مدت پنج سال معاف خواهند بود.

به همین‌ ترتیب، ماشین‌آلات و تجهیزات وارداتی صنعت‌کاران و تاجران در سطوح بالا، متوسط و پایین از گمرک معاف شده اند، در این طرزالعمل همچنین اجازه داده شده است که صنعت‌کاران و تاجران بدون پرداخت محصول گمرک، دو عراده موتر شخصی را به افغانستان وارد کرده می‌توانند.

اگر صنعت‌کاران و تاجران بخواهند کارگران فنی و انجینران خارجی را به افغانستان بیاورند، ویزه‌ای دو ساله برای آن‌ها صادر می شود، علاوه بر این، صنعت‌کاران و تاجران می‌توانند در شهر کابل جدید (ده سبز) یا سایر شهرک‌های مربوط به وزارت شهرسازی و مسکن یک نمره زمین دریافت کنند.

تسهیلات لازم بانکی و دسترسی به زمین‌های معدنی و زراعتی نیز از دیگر امتیازات است که به صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده منظور شده است.

نتیجه‌گیری

امارت اسلامی به پیشرفت صنعتی و تجارتی افغانستان متعهد است و در این راستا، زمینه‌هایی برای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی فراهم کرده و تلاش می‌کند تا افغانستان به رشد اقتصادی دست یافته و با رقبای خود رقابت کرده بتوانند. 

امارت اسلامی از تمامی صنعت‌کاران و تاجران افغان مقیم خارج می‌خواهد که به کشور بازگردند و در پیشرفت اقتصادی افغانستان نقش ایفا کنند، در طرزالعملی که برای آن‌ها منظور شده، امتیازات زیادی در نظر گرفته شده است و آن‌ها می‌توانند از این فرصت‌ها استفاده کرده و در فضای امن و آرام افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.