ژوندۍ
ژوندۍ
spot_img

وروستی خبرونه

گزارش سالانه کمیسیون مرکزی امور امنیتی و تصفیوی

الحمدلله الذي جعل الجهاد سبيلا لدحر الطغاة والبغاة والخوارج والمعتدين, والاعداد والرباط طريقا للعزة والغلبة والتمكين, والصلاة والسلام على المبلغ الأمين, بلغ الرسالة وأدى الأمانة وجاهد في الله حق جهاده حتى أتاه اليقين, وعلى آله وأصحابه رجال العلم والتدبير والتوكل واليقين, وبعد!

وعن أنس رضي الله عنه قال: كانَ رَسولُ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عليه وسلَّمَ أَحْسَنَ النَّاسِ، وأَجْوَدَ النَّاسِ، وأَشْجَعَ النَّاسِ، قالَ: وقدْ فَزِعَ أَهْلُ المَدِينَةِ لَيْلَةً سَمِعُوا صَوْتًا، قالَ: فَتَلَقَّاهُمُ النبيُّ صَلَّى اللهُ عليه وسلَّمَ علَى فَرَسٍ لأبِي طَلْحَةَ عُرْيٍ، وهو مُتَقَلِّدٌ سَيْفَهُ، فَقالَ: لَمْ تُرَاعُوا، لَمْ تُرَاعُوا, ثم قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: وجدته بحرا” يعني الفرس. رواه البخاري.

الحمدالله حاکمیت نظام متمرکز اسلامی، تطبیق شریعت مقدس اسلامی، قیادت مدبرانهء عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه‌الله تعالی و توجه خاص او به امنیت، رفاه و آسایش رعیت و شفقت و ترحم بر آنان؛ موجب شده است که افغانستان از امنیت پایدار برخوردار شود.

تمامی عوامل ناامنی از میان رفته‌اند و برای کار محیطی امن با هدف پیشرفت اقتصادی کشور، رفاه و شکوفایی شهروندان فراهم شده است.

شریعت حاکم است و حقوق تمامی شهروندان افغانستان، حقوق اشخاص حقیقی و حقوقی که در افغانستان حضور دارند، همه ثروت‌های مادی و معنوی آنان محفوظ است، آنانی که در بخش‌های مختلف فعالیت می‌کنند، سرمایه‌گذاری کرده‌اند یا به‌خاطر مقاصدی هم‌چون گردش‌گری، علمی، تحقیقاتی، خبری و غیره به افغانستان سفر می‌کنند.

به‌منظور ایجاد اطمینان بیشتر می‌خواهیم توضیح مختصری در مورد سیاست امنیت ملی امارت اسلامی افغانستان و وضعیت واقعی امنیتی کشور در طی ۱۲ ماه گذشته ارائه کنیم:

عدم مداخله در امور دیگران، عدم اجازه استفاده از خاک افغانستان برای تجاوز علیه دیگران، سیاست اقتصادی محور برای امنیت و ثبات پایدار، تقویت اتصال منطقه‌ای، بی‌طرفی، رعایت حقوق تمامی افراد در چارچوب هدایات شریعت اسلامی، مقاصد پیدایش بشر با درنظرداشت وظایف انسان در زمین الله متعال، تأمین عدالت کامل، تعهد پایدار به عفو عمومی؛ از مواد اساسی سیاست امنیت ملی امارت اسلامی افغانستان محسوب می‌شود.

افغانستان به برکت سیاست امنیت ملی از امنیت و ثبات کامل برخوردار است.

با این حال، متأسفانه برخی جهت‌ها هم‌چنان به‌دنبال اهداف شوم خود هستند و تلاش می‌کنند که از سوی افغانستان به منطقه و جهان نگرانی‌هایی را ایجاد کنند.

تأثیر این تلاش‌های شوم در گزارش‌هایی که به شورای امنیت، سازمان ملل و سایر نهادهای مهم بین‌المللی ارائه می‌شوند به‌وضوح دیده می‌شود.

منطقه و جهان نباید فریب این تلاش‌های جهت‌های شیطانی را بخورند و باید به‌گونه مستقیم از طریق ارتباط با نهادهای ذی‌ربط امارت اسلامی افغانستان خود را از حقایق مطلع سازند.

‏به‌واسطه مبارزه مؤثر امارت اسلامی و مسوولیت ایمانی آن؛ پروژهء فتنه و شرانداز یا ساعین بالفساد که با هدف بدنام کردن اسلام، جهاد و حرکت‌های اسلامی و جهادی طراحی و اجرا شده بود؛ در سه سال گذشته به‌طور کامل در افغانستان نابود شده است.

بسیاری از قومندانان، رؤسای شاخه‌های مهم، طراحان و مجریان حملات برجسته، و صدها تن از اعضای آن‌ها یا کشته شده ویا دستگیر شده‌اند که در میان آن‌ها تعداد قابل توجهی از اتباع خارجی نیز حضور داشته‌اند.

برخی از رهبران و اعضای این پروژه که پس از سرکوبی به کشورهای همسایه افغانستان فراری بودند، با چشم‌پوشی، تسامح و حمایت غیرمستقیم برخی جریان‌ها؛ دوباره سازمان‌دهی خود را آغاز کردند، آن‌ها در بلوچستان و برخی مناطق قبایلی خیبرپختونخوا مستقر شدند، کمپ‌های آموزشی برای شان فراهم شد، امکاناتی برای جمع‌آوری کمک‌های مالی به آن‌ها داده شد و شرایط برای تبلیغات و جذب نیرو از کشورهای مختلف جهان برایشان مهیا شد و هم اکنون اطلاعات مؤثق در دسترس داریم که این افراد از طریق میدان‌های هوایی کراچی و اسلام‌آباد نیروهای جدید جذب‌شده را از برخی کشورهای آسیایی و اروپایی به مراکز خود در بلوچستان و مناطق قبایلی خیبرپختونخوا منتقل می‌کنند، احتمال می‌رود که در ماه‌های آینده از این افراد برای انجام حملات در کشورهای مختلف منطقه و جهان استفاده کنند.

یکی از اهداف اصلی این پروژه مخرب و فتنه‌انگیز علاوه بر سایر کشورها؛ افغانستان بوده و هست این جریان‌ها قصد دارند تا امنیت و ثبات گسترده افغانستان را به چالش بکشند، در میان مردم ترس و وحشت ایجاد کنند، از تطبیق شریعت اسلامی، پیشرفت‌های اقتصادی مبتنی بر نظام شرعی، و سرمایه‌گذاری تجار داخلی و خارجی در افغانستان مانع شوند و نظام شرعی‌ای که در نتیجه جهاد مقدس در این سرزمین حاکم شده است را تضعیف کنند.

این جریان‌ها علی‌رغم تلاش‌های فراوان نتوانستند به اهداف شوم خود در افغانستان دست یابند، در ۱۲ ماه گذشته حملات آن‌ها تا حد زیادی مهار شد و اکثراً حملات محدود آن‌ها که انجام داده‌اند نیز توسط نیروهای امنیتی دفع شده و عاملان این حملات یا دستگیر شده ویا کشته شده‌اند.

قابل ذکر است که این حملات نیز عمدتاً خارج از کشور طراحی شده و مجریان آن با سوءاستفاده از پوشش‌های مختلف از خارج به افغانستان آمده‌ بودند و بازهم بسیاری از این حملات توسط اتباع خارجی به‌ویژه شهروندان تاجیکستان و پاکستان انجام شده است.

همچنین برخی عناصر شریری که عمدتاً مجرمان فراری هستند و در افغانستان مرتکب جنایات متعددی شده‌اند از پایتخت برخی کشورهای پیشرفته جهان برای برهم زدن امنیت افغانستان تلاش می‌کنند.

اغلب این حملات به‌صورت گذاشتن مواد منفجره در گلدان‌های کنار جاده‌ها انجام می‌شود، حضور این عناصر شریر یا پروژه‌های فساد آن‌ها بیشتر در فضای مجازی است و در هیچ منطقه‌ای از افغانستان جای پایی ندارند.

در فضای مجازی نیز با انتشار شایعات و اخبار دروغین تلاش می‌کنند ذهنیت عمومی را مغشوش کنند، الحمدلله فعالیت آن‌ها به همین حد محدود شده و هیچ جایگاه یا نفوذی در میان مردم ‏افغانستان ندارند، این افراد توسط مردم افغانستان آزمایش شده‌اند اما باز هم آغوش مان برای آن‌ها باز است می‌توانند از عفو عمومی بهره‌مند شوند، به افغانستان برگردند و در صلح و امنیت زندگی کنند.

امارت اسلامی افغانستان در عرصه‌های مختلف امنیتی و دفاعی به دست‌آوردهای قابل توجهی دست یافته است که در ادامه به‌صورت مختصر به آن‌ها اشاره می‌کنم:

کاهش جرایم جنایی در افغانستان: ارگان‌های دفاعی، امنیتی و استخباراتی امارت اسلامی افغانستان در حوزه‌هایی جرایم جنایی همانند آدم‌ربایی، سرقت مسلحانه و غیرمسلحانه، قاچاق انسان، اسلحه، سنگ‌های قیمتی، آثار تاریخی، و تخریب اقتصادی و فکری؛ موفقیت‌های چشم‌گیری داشته‌اند و نسبت به سال قبل کاهش چشم گیری آمده، شبکه‌های آدم‌ربایی منهدم شده و از انسجام دوباره آن‌ها جلوگیری شده است.

اختطاف نزدیک به صفر رسیده و میزان جرایم یادشده به‌شدت کاهش یافته است و مبارزه مؤثری علیه آن‌ها جریان دارد، هموطنان و تجار ملی ما مطمئن باشند.

مبارزه با مواد مخدر در کشور: در سال ۲۰۲۴ میلادی در ادامه اجرای فرمان عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه‌الله تعالی ارگان‌های امنیتی‌طی ۱۲ ماه گذشته مؤفق به کشف و ضبط مقادیر زیادی مواد مخدر و مواد کیمیاوی مرتبط شده‌اند، از جمله: ۳۰ کیلوگرام دوا ماده بست که جهت جور کردن مواد مخدر از آن استفاده می‌شود، ۷۲ هزار و ۴۷۹ گرام حشیش، ۲۹۷ هزار و ۳۸ گرام تریاک، شش هزار و ۷۶۳ گرام هروئین، ۴۹ هزار و ۹۱۷ گرام شیشه، ۲۰۰ گرام کریستال، ۱۲ هزار و ۴۹۰ قرص تابلیت K،  ۷۸۴ لیتر شراب؛ توسط منسوبان کشفی ضبط شده است.

امارت اسلامی تلاش‌های صادقانه در مبارزه با کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر بدون مطالبه امتیاز از جامعه جهانی انجام داده اما مواد کیمیاوی لازم متأسفانه تحت پوشش‌های گوناگون برای تولید مواد مخدر از کشورهای همسایه به افغانستان قاچاق می‌شود.

همچنین در مناطقی از بلوچستان مانند ارنای، لورلای ، گلستان و ساحات دیگر کشت خشخاش ادامه دارد و از افغان‌های مهاجر در آنجاها به‌عنوان دهقانان، نیش‌زنان و پروسس‌کنندگان کار گرفته می‌شود تا برای جهان‌یان تصویری دیگر بنام افغانان ارائه دهند و جهان را علیه افغانستان بدگمان کنند.

در عین‌حال، تلاش‌ها صورت می‌گیرد که قاچاق به افغانستان شود، آنان می‌خواهند در این سرزمین مبارزه امارت اسلامی را علیه کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر تحت سوال آورده و داغدار کنند.

ما از تمام کشورهای مؤثر جهان می‌خواهیم که این حقیقت را درک کنند و بالای آن همسایه‌گانی که از راه‌های آنان مواد کیمیاوی قاچاق می‌شود که در پروسس مواد مخدر از آن استفاده شود، یا در خاک آنان کوکنار کشت می‌شود و آن را به افغانستان نسبت می‌دهند، ویا تلاش می‌کنند تا به افغانستان قاچاق کنند؛ فشار بیاورند تا که مسوولیت خود در قبال مبارزه با مواد مخدر را درک و ادا کنند و به حیث وسیله سیاسی از آن استفاده نکنند.

تقویت مرزها و نظارت امنیتی: امارت اسلامی توجه ویژه‌ای به ساخت پوسته‌های مرزی، برج‌های نظارتی، پایگاه‌ها و دیگر تأسیسات استحکامی داشته و اقدامات گسترده‌ای برای مقابله با عناصر شریر، قاچاق انسان، مواد مخدر، آثار تاریخی، سنگ‌های قیمتی و موارد دیگر قاچاق انجام داده است.

آموزش و تقویت نیروهای امنیتی: طی ۱۲ ماه گذشته  جهت ارتقای تخصص و مسوولیت‌پذیری نیروهای نظامی و امنیتی در حفظ مرزهای کشور، کمک در بلایای طبیعی، حفاظت از تأسیسات دولتی، تامین امنیت، رسیدگی به مشکلات مردم و این‌که وظایف خود را در بنادر و میدان‌های هوایی کشور به شکل احسن و مسلکی انجام دهند.

ده‌ها برنامه آموزشی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت طراحی و اجرا شده است،  و ظرفیت‌های آن‌ها به‌طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.

همچنان در راستای مدرن‌سازی و عصری شدن امور امنیتی و بهره‌گیری از پیشرفت‌های علمی و فناوری دستاوردهای زیادی حاصل شده و برنامه‌های متعددی برای بهبود عملکرد نیروهای امنیتی عملی شده است.

اصلاحات اجتماعی و امربالمعروف ونهی از منکر: در پرتو دستورات الهی و نبوی در زمینه اقامهء معروف، پیشگیری از منکرات و اصلاحات اجتماعی از دیدگاه شرعی؛ تشکیلات مبلغین و محتسبین امارت اسلامی دست‌اوردهای قابل توجهی داشته‌اند، ده‌ها برنامه آموزشی برای ارتقاء ظرفیت و آموزش مبلغین و محتسبین در دوازده ماه گذشته اجرا شده است.

همچنین ارگان‌های ویژه تعقیب و نظارت بر احکام و فرامین و نهادهای امنیتی و دفاعی توانسته‌اند طبق فرمان محترم امیرالمؤمنین حفظه الله تعالی به‌طور کامل از دستگیری‌های غیرقانونی، توقیف متهمین به‌طور غیرقانونی و هر نوع شکنجه جسمی و روحی جلوگیری کنند.

در ۱۲ ماه گذشته موارد یادشده به صفر رسیده و در صورتی که کدام جایی تخطی صورت گرفته باشد؛ تخطی‌کنندگان به محاکم نظامی خاص سپرده شده و طبق عمل شان مجازات شده‌اند.

در عین‌حال، کمیسیون‌های امنیتی و تصفیه‌ای و تشکیلات خاص ارگان‌های امنیتی و دفاعی در تثبیت و اخراج افراد نامطلوب و فاسد از صفوف نیروهای امنیتی و دفاعی دست‌آوردهای بسیاری داشته‌اند، در ۱۲ ماه گذشته افراد نامطلوب و فاسد که در آزار و اذیت مردم یا ارتکاب جرایم مختلف دست داشته‌اند شناسایی شده و از صف اخراج شده‌اند.

در راستای حوادث طبیعی: هم‌چنین همان‌طور که شما بهتر می‌دانید در سال گذشته کشور ما با تعداد زیادی بلایای طبیعی روبه‌رو شد که به مردم کشور خسارات مالی و جانی زیادی وارد کرد، نیروهای دفاعی و امنیتی کشور با استفاده از تمام امکانات دست‌داشه خود توانستند.

به‌موقع به هر حادثه برسند و برای نجات مردم به‌طور حرفه‌ای عمل کنند، الحمدلله با کمک و نصرت الهی جان بسیاری از مردم نجات یافت، افزون بر این نیروهای امنیتی و دفاعی در برخی از ولایت‌ها، مانند بدخشان، تخار، غور و بغلان از معاشات خود ده‌ها میلیون افغانی به مردم آسیب‌دیده کمک‌های مالی ارائه کرده‌اند.

تطبیق حدود و شریعت الهی:امارت اسلامی افغانستان که تطبیق اسلام و شریعت اسلامی را در اولویت کاری خود قرار داده است، توجه ویژه‌ای به اجرای حدود و تعزیرات برای مجرمان داشته است، در دوازده ماه گذشته، صدها هزار قضایا به محاکم ابتدائیه و ده‌ها هزار قضایا به محاکم مرافعه و تمیز ارجاع شده است، در محاکم ابتدایی به بیش از ۷۵ درصد از پرونده‌ها رسیدگی شده و در محاکم مرافعه و تمیز بیش از ۹۰ درصد از پرونده‌ها پیگیری شده‌اند.

 در این پرونده‌ها، هزاران مورد مربوط به حقوق زنان، مالکیت، ارث و سایر حقوق بوده که به بیش از ۹۰ درصد از آن‌ها به‌موقع رسیدگی شده و نیز صدها مجرم مجازات و برخی از آن‌ها به اجرای حدود محکوم شده‌اند.

ما بار دیگر به تمامی مردم مسلمان و مجاهدین امارت اسلامی اطمینان می‌دهیم که امارت اسلامی تمامی امور خود را بر اساس دستورات مقدس شریعت اسلامی تنظیم و اجرا می‌کند، در دوستی و دشمنی خود دستورات شریعت اسلامی را در نظر گرفته، توجه ویژه‌ای به دعوت اسلامی و پرورش و رشد مراکز دینی خواهد داشت.

از افراد نامطلوب و فاسد صفوف خود را پاک خواهد کرد، در حق هر مسلمان مظلوم و هر انسان مظلوم صدای خود را بلند خواهد کرد و در راه تحقق آرمان‌های مبارزات مقدس خود از هیچ نوع فداکاری و قربانی دریغ نخواهد کرد.

با استفاده از این فرصت از تمامی مجاهدین که در راه دفاع و امنیت کشور زحمات و فداکاری‌های بسیاری متحمل می‌شوند و برای هر نوع قربانی آماده‌اند، تشکر و قدردانی می‌کنیم.جزاکم الله خیر الجزاء.

الله متعال تمامی زحمات و خدمات شما را در درگاه خود پذیرفته و سبب سعادت شما در دنیا و آخرت شود.

شما افتخار و مایه سربلندی ما هستید و ما همیشه مدیون محبت‌های شما خواهیم بود و هرگز زحمات و خدمات شما را در زمینه استقرار نظام اسلامی، تقویت آن، حفظ امنیت پایدار و تأمین آرامش مردم فراموش نخواهیم کرد، ان شاءالله این دست‌آوردها در تاریخ آینده افغانستان با حروف زرین ثبت خواهد شد و برای نسل‌های آینده به‌عنوان یک افتخار باقی خواهد ماند.

وما ذالک علی الله بعزیز