ژوندۍ
ژوندۍ
spot_img

وروستی خبرونه

پیام تبریکی عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه ﷲ تعالی به مناسبت عید سعید فطر!

پیام تبریکی عالیقدر امیرالمؤمنین شیخ القرآن و الحدیث مولوی هبة ﷲ  آخندزاده صاحب حفظه ﷲ تعالی به مناسبت عید سعید فطر!

بسم ﷲ الرحمن الرحیم

الحمد لله نحمده ونستعينه ونستغفره ونتوب إليه ونعوذ بالله من شرور أنفسنا ومن سيئات أعمالنا من يهده ﷲ فلا مضل له ومن يضلل فلا هادي له وأشهد أن لا إله إلا ﷲ وحده لا شريك له وأشهد أن محمدا عبده ورسوله.

أما بعد:فقد قال ﷲ تعالی: قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَكَّى (۱۴) وَذَكَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّى (۱۵) سورة الأعلی.

ترجمه: به تحقیق رستگاری یافت کسی که پاک شد، (به مراد رسید) آن کسی که پاک شده(با ایمان از معاصی ها) و یاد کرد نام پروردگار خود را (با تکبیر) بعد ادا کرد نماز را(که نشانۀ اسلام است). [تفسیر کابلی]

در اینجا مراد از تزکیه، صدقه فطر است و مراد از ذکر، تکبیرات عید است و مراد از نماز، نماز عید است، (یعنی در روز عید اول صدقه فطر (سرسایه) بده، بعد تکبیرات بگو و نماز عید را ادا کن). [تفسیر کابلی]

عن ابن عباس رضی اللّٰه تعالیٰ عنهما قال: في آخر رمضان أخرِجوا صدقة صومکم فرض رسول اللّٰه ﷺ هذہ الصدقة صاعاً من تمر او شعیر او نصف صاع من قمح علی کل حرٍ او مملوکٍ ذکرٍ او أنثی، صغیرٍ او کبیرٍ. [رواه ابوداؤد]

ترجمه: روایت است که ابن عباس رضی ﷲ تعالی عنهما در روزهای اخیر ماه مبارک رمضان به مردم فرمود: شما زکات روزه تان را بدهید(یعنی صدقه فطرا را ادا نمایید) رسول الله صلی الله علیه وسلم این صدقه را بر هر مسلمان آزاد، غلام، کنیز، مرد، زن و کودکان، از خرما و جو یک صاع و از گندم نیم صاع فرض گردانیده است.

و عنه قال: فرض رسول ﷲ صلى ﷲ عليه وسلم زكاة الفطر طهر الصيام من اللغو والرفث وطعمة للمساكين . رواه أبو داود

ترجمه: ابن عباس رضی ﷲ تعالی عنهما روایت می کند که رسول الله صلی الله و علیه و سلم زکات فطر را به منظور پاک نمودن روزه دار از وبال سخنان بیهوده و معصیت آلود در جریان روزه و نیز به منظور دست یافتن مساکین و فقراء به غذا و رفع نیازمندی های شان معین نموده است.

ــ به مردم مجاهد و مؤمن افغانستان و تمام مسلمانان جهان!

السلام علیکم ورحمة ﷲ وبرکاته

فرارسیدن عید سعید فطر را به تمام شما برادران افغان و مسلمانان جهان از صمیم قلب تبریک می گویم.

ﷲ تعالی روزه، تراویح، صدقات و سایر عبادات و خدمات تان را قبول و منظور فرماید. آمین یارب العلمین

برادران محترم! ماه رمضان، ماه بزرگ پاکی و تزکیه مسلمانان، عادت نمودن آنان به عبادت و تشویق شان به تقوا می باشد، هر مسلمان که روزه را با شرایط لازم آن گرفته باشد، امید است که الله تعالی برایش مغفرت نموده باشد و گناهانش را پاک کرده باشد. ان شاءﷲ تعالی.

اکنون لازم است که مسلمانان تقوا را عادت خود بسازند، از نافرمانی الله جل جلاله خود را حفاظت نمایند، از کبائر اجتناب ورزند و بر صغائر اصرار نکنند، همین راه کامیابی است و همین مقصود زندگی انسان و بندگی راستین الله تعالی است.

ﷲ تعالی می فرماید: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ‏. سورة البقرة ایة ﴿١٨٣﴾

ترجمه: ای کسانی که ایمان آورده اید(ای مؤمنان!)، روزه بر شما فرض شده است، همانگونه که بر کسانی پیش از شما فرض شده بود (مانند امت های گذشته و پیامبران علی نبینا و علیهم السلام) باشد که پرهیزگاری کنید.

همینگونه الله تعالی در جای دیگری در قرآن کریم فرموده است: شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْاٰنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدٰى وَالْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ… سورة البقرة آیة ﴿١٨٥﴾‏‎

ترجمه: ماه رمضان آنست که فرو فرستاده شد در آن قرآن که هدایت است به مردم و دلیل های روشن(از جنس آن آشیا) که آن راه را نشان می دهد و تفکیک کنندۀ حق و باطل است، پس هر کسی که از شما دریابد (ای مکلفین) این ماه را، پس ضرور است که روزه بگیرد آنرا.

همچنان در حدیث شریف آمده است: من صام رمضان إيمانا واحتسابا غفر له ما تقدم من ذنبه . ومن قام رمضان إيمانا واحتسابا غفر له ما تقدم من ذنبه . ومن قام ليلة القدر إيمانا واحتسابا غفر له ما تقدم من ذنبه متَّفق عليه.

ترجمه: کسی که از روی ایمان و امید کسب اجر و پاداش، ماه رمضان را روزه بگیرد گناهان گذشته او بخشوده می‌شود و هر کسیکه ماه رمضان را با ایمان و نیت ثواب ایستاده شد(تراویح نماید) گناهان قبلی وی بخشیده میشود و اگر کسی از روی ایمان و نیت ثواب شب قدر را با ايمان و به اميد اجر و پاداش به عبادت سپری کند، گناهان گذشته اش بخشيده می شود.

برادران مسلمان! بیایید که تعهد خود را با الله تعالی تجدید و محکم کنیم که نافرمانی الله تعالی و پیروی شیطان را نمی کنیم، به شریعت الله جل جلاله گردن می نهیم و مانند بندگان صالح و نیک الله تعالی، زندگی میکنیم.

اگر به نعمات الله تعالی فکر کنیم، بناً خود ما نیز فیصله می نماییم که دیگر در زمره بندگان نافرمان الله تعالی نمی باشیم و نه به راهی میرویم که الله تعالی به آن ناراض می شود، بالای نفس خود پا می گذاریم و راه شیطان و دوستان آنرا رها می نماییم و آنرا پیرو دشمن خود می دانیم، همین نجات واقعی است. الله تعالی برای ما و تمام مسلمانان توفیق تقوا و بندگی بهتر را نصیب کند. آمین

طوریکه الله تعالی فرموده است: إِنَّ الشَّيْطَانَ لَكُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا إِنَّمَا يَدْعُو حِزْبَهُ لِيَكُونُوا مِنْ أَصْحَابِ السَّعِيرِ. سورة الفاطر ایة ﴿۶﴾

ترجمه: هرِآیینه شیطان شما را است دشمن، پس بگیرید او را دشمن جز این نیست که می طلبد گروه خود را(به جای هلاکت) تا شوند از اهل دوزخ(در آخرت). [تفسیر کابلی]

برادران محترم مسلمان! عید روز خوشحالی، یکجا شدن، باهمدیگر سلوک نیک کردن و عبادت و دعاها است.

عن أنس قال: قدم النبي صلى ﷲ عليه وسلم المدينة ولهم يومان يلعبون فيهما فقال : ” ما هذان اليومان ؟ ” قالوا : كنا نلعب فيهما في الجاهلية فقال رسول ﷲ صلى ﷲ عليه وسلم : ” قد أبدلكم ﷲ بهما خيرا منهما : يوم الأضحى ويوم الفطر ” . رواه أبو داود

ترجمه: انس رضي الله عنه روایت می کند که وقتی رسول ﷲ ﷺ وارد مدینه شد دید آنان(مردم مدینه منوره) دو روز را جشن می گرفتند و در آن تفریح می کردند(اعیاد زمان جاهلیت که نوروز و مهرگان نامیده می شد). رسول ﷲ ﷺ فرمود: الله تعالی به عوض این دو روز، روزهای بهتر را به شما داده است: روز قربانی(عید سعید اضحی) و روز فطر(عید سعید فطر).

در روز عید سعید فطر ثواب های یک ماه رمضان برای مسلمانان داده می شود، در این روز الله تعالی از مسلمانان راضی می گردد و در این روز یک فریضه و عبادت بزرگ الله تعالی تکمیل می شود که به مناسبت آن مسلمانان خوشحالی می کنند و به همدیگر تبریکی می دهند.

برادران! این را نعمت بزرگ الهی میدانیم که این روز را در فضای امن و خوشی تجلیل می کنیم، یک زمانی در همین روز جنازه های افغان ها بیرون می شدند، در همین روز بالای ما بمباران می شد و در همین روز خانه های ما تلاشی می گردید و به زندان ها افگنده می شدیم، اما اکنون لله الحمد این روز به امن و رفاه تبدیل شده است، بیایید همه شکر آنرا ادا کنیم و از امنیت، سعادت و خوشحالی بدست آمده حراست نماییم و به تمام شهدای این را اتحاف دعا کنیم، الله تعالی سعی، جهادها و شهادت های همه را قبول فرماید.

الله تعالی فرموده: لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ. سورة ابراهیم ایة ﴿۷﴾

ترجمه: … و آن وقت که خبردار ساخت پروردگار شما که اگر شکر کنید(به نعمت ها و احسان های گذشته من)، زیاده می دهم شما را نعمت و قسم است که اگر ناسپاسی کنید (به نعمت ها/ احسان های من) بدون شکعذاب من سخت است.

برادران مسلمان!

ــ مسلمانان حیثیت یک بدن را دارند، تمام مسلمانان در درد و غم با همدیگر شریک هستند.

رسول ﷲ ﷺ فرموده است: مَثَلُ الْمُؤْمِنِينَ فِي تَوَادِّهِمْ وَتَرَاحُمِهِمْ وَتَعَاطُفِهِمْ، مَثَلُ الْجَسَدِ، إِذَا اشْتَكَى مِنْهُ عُضْوٌ، تَدَاعَى لَهُ سَائِرُ الْجَسَدِ بِالسَّهَرِ وَالْحُمَّى. صحیح مسلم

ترجمه: مثال مؤمنان در محبت، مهربانی و شفقت همانند یک پیکر است که اگر عضوی از اعضای آن به درد آید، سایر اعضای بدن با شب‌بیداری و تب همراهی‌اش می‌کنند.

بناً اجتماعات و گردهم آمدن در اعیاد برای ما پیام اتفاق، وحدت و یکپارچگی را میدهد، برای ما این را میاموزاند که ما باید در خوشحالی و سرور سایر مسلمانان، خوش و در غم آنان اندوهگین شویم، اگر در گوشه ای از جهان مسلمانان به ستم، درد و غم مواجه می باشند، مکلفیت ما و شما این است که در غم و درد آنان خود را شریک بدانیم.

افغان ها سال های زیادی را در مخالفت ها و جنگ ها سپری کرده اند، اکنون الحمدلله فرصت خوب وحدت و اتفاق را الله تعالی نصیب ما کرده است، بیایید از این فرصت استفاده بهتر کنیم، وحدت و اتحاد خود را که راز موفقیت و عزت ما می باشد، بیشتر تحکیم و یقینی سازیم، متوجه دسایس دشمنان باشیم و از نظام اسلامی و حاکمیت شرعی خویش در هر میدان قاطعانه دفاع کنیم و در زیر چتر همین نظام، افغان را جمع نگهداریم.

چنانچه ﷲ تعالی فرموده: وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ وَاصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ. سورة الانفال آیة ﴿۴۶﴾

ترجمه: و با یکدیگر نزاع نکنید( در امور جهاد) که در این صورت بزدل می شوید و میرود قوت(از دولت و نصرت) شما و شکیبایی ورزید(در قتال و سختی ها)، هر آیینه خدا با صابران است(در جنگ به نصرت و حفاظت).

ــ الحمدلله به نصرت الله جل جلاله و برکت قربانی ها و خستگی های مجاهدین امارت اسلامی، کشور ما امن شد، مردم نسبت به هر زمان دیگر در امنیت مطمئن زندگی می کنند، باید این را فراموش نکنیم که امنیت یک نعمت بزرگ الهی است و باید بخاطر آن شکر دوامدار الله تعالی را ادا نماییم.

ﷲ تعالی فرموده: وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَذَا بَلَدًا آمِنًا وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ … ‎ ﴿۱۲۶﴾‏ سورة البقرة

ترجمه: و (یاد کن ای محمد!)هنگامی که گفت ابراهیم: ای پروردگار من، بگردان اینجا را شهر(که کعبه را در آن آباد کرده ام) جای امن و روزی ده ساکنان آن را از میوه ها، کسی که ایمان دارد از ایشان به الله و روز آخرت( روز قیامت). [تفسیر کابلی]

حضرت ابراهیم علیه السلام ابتدا برای امن مکه مکرمه دعا کرد و بعد از آن برای آن شهر آبادی خواست، از این واضح می گردد، امنیت قبل از سایر نعمت های الهی، یک نعمت مهم است.

دیگر اینکه از نیروهای امنیتی و مجاهدین خویش حمایت قوی نمایید، زیرا نتیجه زحمات شبانه روزی مجاهدین و نیروهای امنیتی ما است که امروز در تمام افغانستان امنیت داریم، دسایس دشمنان پایان یافته است، مردم ما در هر بخش وطن می توانند سفر کنند، سر، مال، عزت و حیثیت مردم محفوظ است، همه این ها را باید فراموش ننموده و قدر آنرا بدانیم.

وعن أبي هريرة قال: قال رسول ﷲ صلى ﷲ عليه وسلم: ” من لم يشكر الناس لم يشكر ﷲ ” . رواه أحمد والترمذي

ترجمه: از حضرت ابی هریره روایت است که رسول الله صلى ﷲ عليه وسلم فرمود: کسى كه از مردم تشكر نكند از الله جل جلاله نيز شکر نكرده است.

ــ امارت اسلامی تمام محاکم را بر تطبیق شریعت در روشنایی فقه حنفی مکلف نموده است.

ﷲ تعالی فرموده است: وَأَنِ احْكُمْ بَيْنَهُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَنْ يَفْتِنُوكَ عَنْ بَعْضِ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكَ… سورة المائده ایة ‎﴿ ٤٩﴾‏.

ترجمه: و (ما ترا فرستاده ایم و این حکم را به تو فرموده ایم) که حکم کن میان شان موافق آنچه فرو فرستاده الله و پیروی مکن خواهشات آن ها را و حذر کن(خود را نگهدار) از ایشان که فریب دهند ترا از بعضی آنچه نازل گردانیده الله بسوی تو(ای محمد!) [تفسیر کابلی]

جای دیگر ﷲتعالی می فرماید: ثُمَّ جَعَلْنَاكَ عَلَى شَرِيعَةٍ مِنَ الْأَمْرِ فَاتَّبِعْهَا وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَ الَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ. سورة الجاثیة آیة ﴿۱۸﴾‏.

ترجمه: باز گردانیدیم ترا به شریعت در راه وسیع امور دین، پس پیروی کن آن را و پیروی مکن خواهش آنانی را که نمی دانند(به حقیقت توحید) [تفسیر کابلی]

به همین سبب محاکم امارت اسلامی مکلف اند که در مطابقت به شریعت مطهره فیصله نمایند و حدود الله تعالی را جاری سازند، این هدف بزرگ جهادها و قربانی های ما و شما بود.

ــ وزارت امربالمعروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات تحت چتر امارت اسلامی در افغانستان، در راستای جلوگیری از هرگونه فساد تلاش می کند.

ﷲ تعالی فرموده: الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ .. سورة الحج آیة ﴿۴۱﴾.

ترجمه: (این مظلومان مهاجر) آنانی اند که اگر قدرت دهیم ایشان را در زمین(به اعتبار غلبه بر دشمن)، برپا دارند(درست ادا می کنند با تمام حقوق آن) نماز را و میدهند زکات را و حکم میکنند(مردم را) به کار (نیک شرعی) و منع میکنند(مردم را) از کار بد و در اختیار الله است انجام همۀ امور. [کابلی تفسیر]

در جای دیگری الله تعالی می فرماید: كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِﷲ ۗ….‎ سورة آل عمران آية ﴿١١٠﴾.

ترجمه: هستید شما(ای امت محمد!) بهترین تمام امت که برون آورده شده برای مردم امر می کنید(به هر کسی) به کار معروف(نیکی) و نهی می کنید(هر کسی را) از منکر(کار بد).

محتسبین وزارت امربالمعروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات با سعی و تلاش شان در اصلاح مردم مصروف اند که در اثر آن سطح منکرات پایین آمده است و این یکی از اهداف بزرگ نظام اسلامی میباشد که از هرگونه مفاسد در جامعه جلوگیری صورت گیرد، وقتی که فساد ختم شود، زندگی ما و شما در خوشبختی، عزت ما محفوظ، وقار ما بجا و مردم ما از مزایای اسلام بهره مند می شوند و مورد رحمت الله جل جلاله قرار می گیریم. تمام ارگان های امارت اسلامی و همچنین مردم عام باید برای محو فساد با محتسبین وزارت امربالمعروف، نهي عن المنکر و سمع شکایات همکاری دوامدار داشته باشند و حمایت شان نمایند تا جامعه پاک از فساد و فتنه ها داشته باشیم و نسل های آینده ما قربانی عقاید نادرست، رسم و رواج های ناپسند و بداخلاقی نشوند.

بخاطر جلوگیری از مفاسد متذکره، تمام علماء کرام مسئولیت دارند که در زمینه درست کردن عقیده جوانان و جلوگیری از منکرات همکاری کامل نمایند و مسئولیت شرعی خویش را ادا سازند، فرمان صادر شدۀ جدید ما در خصوص جلوگیری از رسم و رواج های ناپسند را کاملاً تطبیق نمایند و برای مردم در این رابطه آگاهی دهند تا از جامعه ما رواج های ناپسند و آن تعداد مصارف و اسراف های بیجا که سبب مسافرت ها و مهاجرت های مردم ما شده است، خاتمه یابد.

تمام فرامین، قوانین و به ویژه قانون امربالمعروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات را برای همه مردم تشریح نمایند و مردم را جهت عملی نمودن آن، مورد ترغیب قرار دهند.

در این زمینه ادارات تعلیمی امارت اسلامی نیز مکلفیت دارند که در تمام بخش های تعلیمی در راستای اصلاح عقاید و اعمال توجه جدی نمایند و نصاب ها را در مطابقت به شریعت عیار سازند و جوانان را مورد آموزش سالم قرار دهند.

ﷲ تعالی می فرماید: وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَاقَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ لَتُبَيِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَكْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِيلًا فَبِئْسَ مَا يَشْتَرُونَ.. سورة آل عمران آية ﴿۱۸۷﴾.

ترجمه: و (یادکن) وقتی که گرفت خدا عهد محکم اهل کتاب را که هر آیینه بیان کنید آن را به مردم و پنهان مکنید آن را پس انداختند آنرا پس پشت خود و خریدند بدل(عوض) آن (کتاب) را به بهای اندک پس چه بد معامله ای کردند. [تفسیر کابلی]

ــ امارت اسلامی در کنار پیشرفت های دینی، برای آبادی وطن و تقویت اقتصادی مردم در مطابقت به شریعت تلاش نموده و تلاش خواهد کرد.

ﷲ تعالی فرموده است: فَلْيَعْبُدُوا رَبَّ هَذَا الْبَيْتِ، الَّذِي أَطْعَمَهُمْ مِنْ جُوعٍ وَآمَنَهُمْ مِنْ خَوْفٍ. سورة قریش آیات ﴿۳﴾ او ﴿۴﴾

ترجمه: پس باید بندگی کنید رب این خانه(کعبه) را آن پروردگار که طعام داد ایشان را در گرسنگی و ایمن ساخت ایشان را در حال ترس. [تفسیر کابلی]

نبی صلی ﷲ علیه وسلم فرموده است: إِنْ قَامَتْ السَّاعَةُ وَبِيَدِ أَحَدِكُمْ فَسِيلَةٌ فَإِنْ اسْتَطَاعَ أَنْ لَا يَقُومَ حَتَّى يَغْرِسَهَا فَلْيَفْعَلْ (مسند أحمد)

ترجمه: اگر قیامت نزدیک بود و در دست یکی از شما نهالی باشد، چنانچه بتواند برنخیزد تا آن را بکارد، باید آن را انجام دهد.

جای دیگری نبی صلیالله علیه وسلم فرموده است: خیرالناس من ینفع الناس. کنزالعمال

ترجمه: بهترین مردم آنانی اند که به دیگران نفع برسانند.

امارت اسلامی تلاش می کند که برای پیشرفت و بازسازی، همه ساله صدها امور انکشافی بزرگ و کوچک را تحت کار قرار دهد، راه ها میان ولایات را به گونه اساسی احداث کند، ساحه تجارت را با دنیا وسعت داده و سطح صادرات را بلند ببرد. به تجارت و صنعت توجه خاص نماید که الحمدلله پیشرفت های خوبی در آن صورت گرفته است و کارهای بزرگ انکشافی آغاز شده، با استخراج معادن و توزیع زمین وسیع به تاجران و صنعتکاران تلاش می شود که سطح بیکاری پایین و وضعیت اقتصادی بهتر گردد. این گام ها توجه، اخلاص، تلاش و زحمت بیشتر ارگان های مربوطه امارت اسلامی را می طلبد که باید انجام دهند و حمایت گسترده مردم نیز ضروری است که باید از آن دریغ نورزند.

مردم باید به تبلیغات حلقات مغرض و سازمان های استخباراتی که برای مایوس ساختن آنان تلاش می نمایند، یا تشویش های فقر و مشکلات اقتصادی را منتشر می سازند، باور نکنند.

ﷲ تعالی فرموده است: الشَّيْطَانُ يَعِدُكُمُ الْفَقْرَ وَيَأْمُرُكُمْ بِالْفَحْشَاءِ وَاللَّهُ يَعِدُكُمْ مَغْفِرَةً مِنْهُ وَفَضْلًا وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ .. سورة البقرة آیة ﴿٢٦٨﴾ .

ترجمه: شیطان وعده میدهد به شما تنگدستی را( ترسی را که خوار خواهید شد) و حکم میکند شما را به بیحیایی(کارهای نادرست مانند بخل) و الله وعده میدهد به شما آمرزش(گناهان) را از جانب خود و فضل(در بدل انفاق) را و الله بسیار فضل نیک داناست(عالم است بر تمام احوالات شما). [تفسیر کابلی]

و جای دیگری الله تعالی می فرماید: …وَإِنْ خِفْتُمْ عَيْلَةً فَسَوْفَ يُغْنِيكُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ إِنْ شَاءَ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ حَكِيمٌ ‎.. سورة التوبة آیة ﴿۲۸﴾ .

ترجمه: … و اگر می ترسیدید از فقر( به سبب منع آنها) پس بزودی غنی سازد شما را الله به فضل خود اگر اراده فرماید (به غنی ساختن شما) هرآیینه الله دانای حکیم است(به تمام احوال) صاحب حکمت بزرگ است( که هر کار را با تدبیر و مصلحت می کند) [تفسیر کابلی]

امارت اسلامی به نصرت الله جل جلاله تمام کوشش خود را به خرج میدهد که زندگی شما بهتر شود.

ــ امارت اسلامی می خواهد با جهان اسلام بر اساس اخوت اسلامی، روابط مستحکم و حسنه داشته باشد.

ﷲ تعالی می فرماید: إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ… سورة الحجرات آیة ﴿١٠﴾.

ترجمه: بیشک که تمام مؤمنان (در دین) برادران اند.

همچنان می خواهیم که با سایر کشورها روابط خوب و مفید استوار بر اصول داشته باشیم.

از همه می خواهیم که به معتقدات و ارزش های مردم افغانستان احترام نمایند، در امور داخلی ما مداخله نکنند و مانع ثبات، امنیت و پیشرفت ما نشوند.

ــ قضیه فلسطین، قضیه تمام جهان اسلام است.

ﷲ تعالی فرموده: وَمَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ نَصِيرًا. سورة النساء آية ﴿۷۵﴾.

ترجمه: و چیست مانعی شما را که نمی جنگید در راه الله جل جلاله (برای ترقی دین) و در نجات ضعیفان از مردان و زنان و کودکان که می گویند (ای پروردگار ما) بیرون آر ما را این قریه(مکه) که ستمکار است اهل آن و بگردان به ما از جانب خود ولی(حامی و محافظ) بگردان برای ما از دربار خود مددگار! [تفسیر کابلی]

ما حملات و بمباردمان وحشیایه رژیم صهیونیستی بالای مردم مظلوم فلسطین را شدیداً تقبیح می کنیم و آنرا یک ظلم و وحشت بزرگ می دانیم. ما از خواست های مشروع مردم فلسطین حمایت می کنیم و از سایر کشورهای جهان اسلام نیز می خواهیم تا به اندازه توان شان از فلسطینی ها حمایت کنند تا آنان حقوق غصب شدۀ شانرا دوباره بدست آورند، از ظلم و تجاوز رژیم صهیونیستی رهایی یابند و ظلم و وحشت جاری در آنجا خاتمه یابد.

ــ از اینکه شب و روزهای عید، شب و روزهای خیر و صدقه است، از تمام هموطنان ثروتمند می خواهیم که مردم غریب و بی بضاعت خود را از یاد نبرند.

ﷲ تعالی فرموده: وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَى حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا. إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُورًا. سورة الدهر آیات ﴿۸﴾ او ﴿۹﴾.

ترجمه: و (ابرار) می خورانند طعام را به فقیر و یتیم و اسیر به پاس محبت الله (جز این نیست). (می گویند ابرار- مردم صالح) که می خورانیم شما را طعام، خاص برای رضای الله تعالی(که رضای آن نصیب ما شود)، نمی خواهیم از شما بدل و نه سپاسگذاری.[ تفسیر کابلی]

بناً مطابق توان خویش با برادران مسلمان فقیر تان به ویژه خانواده های شهدا، یتیمان، بیوه ها و معیوبین کمک کنید، شب و روزهای عید آنان را خوشحال و به آنان کمک نمایید، امارت اسلامی نیز از طریق ادارات مربوطه خویش تلاش می کند تا با فقرا کمک صورت گیرد و برای آنان انتظام خوراک و زندگی فراهم گردد.

در اخیر یکبار دیگر عید سعید فطر را به تمام برادران مسلمان خویش تبریک می گویم، از الله تعالی استدعا دارم که عید خوشحال و پُر امن داشته باشید و شب و روزهای عید را با دوستان و اقارب تان در عبادت و خوشی سپری کنید و از همه شما می خواهم که برای ما به گونه خاص دعاهای استقامت و اصلاح نمایید؛ زیرا در کتاب های فقه شریف آمده است (و یجب أن یدعی له بالصلاح) ترجمه: و واجب است که به امیر دعای خیر شود.

به طور عام به تمام مسلمانان دعا نمایید و برای تمام مسئولین امارت اسلامی دعا کنید که در راستای تطبیق شریعت و خدمت به مردم، استقامت، صبر و حوصله بیشتر نصیب شان شود و من نیز به تمام شما دعا می کنم. الله تعالی روزه و تمام عبادات تانرا قبول فرماید. آمین یا رب العلمین.

والسلام علیکم ورحمة ﷲ وبرکاته

امیرالمؤمنین شیخ القرآن والحدیث مولوي هبة ﷲ اخندزاده حفظه ﷲ تعالی

۲۷ رمضان المبارک ۱۴۴۶ هـ ق

۷/۱/۱۴۰۴هـ ش ــ 2025/3/27م