در سال ۱۴۰۳ هـ ش ، میزان انتقالات از طریق خط آهن نسبت به سال ۱۴۰۲ هـ ش ۵.۵ درصد افزایش یافته است. در حالی که در سال ۱۴۰۲ هـ ش میزان مجموعی انتقالات از طریق خط آهن ۴.۱میلیون متریک تُن بود، این میزان در سال ۱۴۰۳ هـ ش به ۴.۴ میلیون متریک تُن افزایش یافته است.
در سال ۱۴۰۳ هـ ش ، میزان انتقالات از طریق بندر حیرتان ۳,۳۸۶,۱۴۳متریک تُن، از طریق بندر آقینه ۳۶۹,۸۶۵متریک تُن، از طریق بندر تورغندی ۵۹۲,۴۸۷تُن و از طریق بندر خواف-هرات ۵۰,۷۹۹تُن بوده است.
در مجموع، ۴.۴میلیون متریک تُن مواد نفتی، غیرنفتی و سایر در کشور اقلام وارد و صادر شده است.
بخشی از این انتقالات شامل ترانزیت و صادرات میشود. در سال ۱۴۰۳ هجری شمسی، در مجموع ۱۴۵,۱۶۸ متریک تُن کالا ترانزیت و صادر شده است که در سال ۱۴۰۲ هـ ش میزان صادرات ۳۷۸۹۴ متریک بود که در سال ۱۴۰۳ هـ ش این میزان افزایش ۱۰۰درصدی در سطح صادرات را نشان میدهد. که عمدهترین اقلام صادراتی را سنگ تالک، میوه خشک، کینو، کچالو و جوس آب انار تشکیل میدهد.
افزایش میزان انتقالات نشان دهنده یک تغییر مثبت بوده و نوید خودکفایی زیربناهای اقتصادی و توسعه کشور را میدهد.
در سال ۱۴۰۳ هـ ش، ۷۳,۵۷۶ واگون از طریق خط آهن انتقال یافته است، در حالی که این رقم در سال ۱۴۰۲ هـ ش ۶۹,۳۸۰ واگون بود که افزایش ۶ درصدی را نشان میدهد.
همچنین، در سال ۱۴۰۳ هـ ش تعداد ۴,۳۶۵کانتینر و در سال ۱۴۰۲ هـ ش ۸۳۰کانتینر از طریق خط آهن انتقال یافته است که افزایش ۱۰۰ درصدی را نشان میدهد.
هرقدر که میزان صادرات و انتقالات از طریق خط آهن افزایش یابد، به همان میزان فرصتهای شغلی بیشتر، عواید ملی افزایش یافته و زمینه برای ثبات اقتصادی، توسعه و خودکفایی کشور فراهم میشود.
وزارت فواید عامه امارت اسلامی تلاش دارد تا شرایط مناسبتری را برای انتقالات بیشتر فراهم کرده و سهولتهای لازم را در اختیار تاجران قرار دهد.