همایش معرفی فرصتها و ظرفیتهای تجاری ایران و افغانستان با حضور هیأت اقتصادی و تجاری افغانستان بهرهبری مولوی صدراعظم عثمانی، معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در حاشیه هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران «ایران اکسپو ۲۰۲۵» در تهران برگزار شد.
وزارت زراعت، آبیار و مالداری میگوید، این همایش با حضور مسسوولان تجارتی، تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران برگزار شد.
به گفته این وزارت، در همایش ظرفیتهای اقتصادی و تجاری دو کشور، فرصتهای سرمایهگذاری، چالشها و موانع موجود بررسی و گفتوگوی دوجانبه «B2B» میان فعالان بخش خصوصی دو کشور برگزار شد.
مولوی صدراعظم عثمانی، بر اهمیت همکاریهای مشترک در بخش زراعت تأکید کرد و گفت:« امارت اسلامی در تلاش است تا فرصتهای بیشتری برای سرمایهگذاری در تولیدات زراعتی و مالداری ایجاد کند تا بتواند سهم بیشتری در بازارهای منطقهای و جهانی به دست آورد.»
او تصریح کرد که همکاریهای مشترک در عرصههای زراعت و مالداری میتواند به تحکیم روابط دو کشور و پایهگذاری توسعه پایدار در افغانستان و ایران منجر شود.
آقای عثمانی همچنان با اشاره به پیشرفتهای ایران در زمینه فناوریهای زراعتی، انتقال دانش و تجهیزات به افغانستان را زمینهساز رشد و توسعه زراعتی کشور خوانده است.
به گفته آقای عثمانی:« افغانستان، به عنوان یک کشور زراعتی، آماده است تا در زمینههای مختلف، به ویژه در زراعت و آبیاری، همکاریهای گستردهای با ایران داشته باشد.»
معین وزارت زراعت، همچنان بر اهمیت تبادل دانش و فناوریهای مدرن زراعتی میان افغانستان و ایران تأکید کرد.
مولوی صدراعظم عثمانی با تأکید بر نقش محوری بخش خصوصی در توسعه اقتصادی کشورها، از سرمایهگذاران ایرانی و بینالمللی دعوت کرد تا در پروژههای اقتصادی افغانستان به ویژه در بخشهای زراعت و مالداری شرکت کنند.
او خاطر نشان ساخته که امارت اسلامی افغانستان تسهیلات لازم برای حمایت از سرمایهگذاران را فراهم خواهد کرد.
موصوف ابراز امیدواری کرده که این همایش سرآغاز فصل تازهای در روابط اقتصادی، تجاری و زراعتی میان افغانستان و ایران باشد.
گفتنی است که عبدالساده نیسی، مدیرکل شبهقاره هند در سازمان توسعه تجارت ایران، از جایگاه ویژه افغانستان در سیاستهای اقتصادی ایران یاد کرده است.
او تأکید کرده که گسترش روابط تجاری با افغانستان از اولویتهای استراتیژیک سازمان توسعه تجارت ایران است و هدفگذاری شده که حجم مبادلات اقتصادی میان دو کشور به ۱۰ میلیارد دالر افزایش یابد.