نشست نوبتی کمیسیون اقتصادی بهریاست ملا عبدالغنی برادر آخوند، معاون اقتصادی ریاستالوزرا، روز گذشته ( چهارشنبه، ۱۷ ثور ) سال روان خورشیدی برگزار شد.
معاونیت اقتصادی ریاستالوزرا میگوید که طرح ساخت شش کمپلکس زراعتی، نمایشی و ترویجی از سوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در ولایتهای هرات، هلمند، ننگرهار و بلخ، جهت بحث به نشست ارائه و پس از ارزیابی دقیق و با درنظرداشت توصیههای کمیسیون اقتصادی تأیید شد.
به گفته این معاونیت، این کمپلکسها در چهار هزار و ۴۷۹ جریب زمین اعمار و خدمات بهتر در زمینه زراعت عصری و میکانیزه به دهقانان ارائه خواهند کرد.
این معاونیت میافزاید که همچنان در این نشست از سوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری پالیسی خودکفایی سکتور مرغداری ارائه که پس از ارزیابی همهجانبه تأیید شد.
این معاونیت همچنان گفته که سکتور مرغداری افغانستان در تولید گوشت و دانه به خودکفایی نزدیک شده و با عملی شدن این پالیسی، در زمینه تولید تخممرغ نیز به خودکفایی دست خواهد یافت.
در حال حاضر، در سطح کشور حدود ۱۴ هزار فارم مرغداری فعال است که بهگونه مستقیم برای ۱۰۰ هزار و بهگونه غیرمستقیم برای ۳۰۰ هزار هموطن زمینه کار فراهم کرده است.
به نشست نوبتی کمیسیون اقتصادی، از سوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری پالیسی خودکفایی سکتور لبنیات نیز جهت بحث ارائه شد.
این پالیسی پس از ارزیابی جامع و با در نظر داشت توصیههای کمیسیون اقتصادی، مورد تایید قرار گرفته که با اجرای آن، لبنیات مورد نیاز کشور در داخل تولید، پروسس و سکتور مالداری نیز رشد خواهد کرد.
طرح خودکفایی در بخش روغنهای نباتی نیز از سوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری ارائه شد.
این طرح پس از بحث همهجانبه و با در نظر داشت توصیههای کمیسیون اقتصادی تایید شد.
بر بنیاد این طرح، در حدود ۲۸۹ هزار هکتار زمین در ولایتهای مختلف کشور، نباتات از قبیل پنبه، سویابین، کنجد، شرشم، زغر و گل آفتابپرست کشت خواهد شد.
با تطبیق مرحله نخست این طرح، ۳۰ درصد نیازمندیهای کشور در بخش روغنهای نباتی تأمین خواهد شد.
در پایان این نشست، گزارشهایی تعقیبی پیرامون برخی موضوعات نیز ارائه که از سوی کمیسیون اقتصادی تایید شدند.
قابل ذکر است که این فیصلهها برای اخذ منظوری، به دفتر عالیقدر امیرالمؤمنین حفظهالله تعالی ارسال شد.