ژوندۍ
ژوندۍ
spot_img

وروستی خبرونه

سرپرست وزارت امور خارجه با نمایندگان سازمان همکاری اسلامی و عالمان دین کشورهای اسلامی در کابل نشست کرد

مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با نمایندگان سازمان همکاری اسلامی و هیأت علماء کرام کشورهای اسلامی نشست کرد.
در این نشست علاوه بر سرپرست‌وزیر امور خارجه معینان وزارت‌های امور خارجه و شهداء و معلولین، اعضای شورای علماء و شیوخ عزام کابل، دوکتور طارق بخیت، معاون سازمان همکاری اسلامی و اعضای ارشد این سازمان از کشورهای عربستان سعودی، ترکیه، پاکستان، امارات متحد عربی، بحرین، اردن، مالیزیا، اندونیزیا، چاد، گینیا و علمای مشهور دیگر کشورهای جهان اسلام، دوکتور قطب سانو، رییس عمومی اکادمی جهانی فقه اسلامی و شمار از نمایندگان سیاسی و سفیران کشورهای اسلامی اشتراک داشتند.

در آغاز این نشست آقای متقی از تشریف آوری علمای کرام از نقاط مختلف جهان به آنان خوش آمدید گفت و از آمدن آنان ابراز خرسندی کرد. هم‌چنان از وضعیت کشور و در مورد دست‌آوردها و تحولات مثبت که با حاکمیت کامل امارت اسلامی و از برکت نظام اسلامی به میان آمده است، معلومات همه جانبه داد.
مولوی امیرخان متقی در جریان صحبت‌هایش از سازمان همکاری اسلامی و از کشورهای اسلامی خواست که از مردم و حکومت افغانستان حمایت کنند، وی ابراز امید واری کرد که آنان چشم دیدشان از حالت، وضعیت موجود و واقعیت‌های افغانستان را به مقامات، مردم و جهانیان بازگو کنند.
سرپرست وزیر امور خارجه گفت؛ زمان آن فرا رسیده که جامعه جهانی به‌ویژه کشورهای اسلامی از فرصت‌های موجود افغانستان استفاده مثبت کنند و در این‌جا در کنار سرمایه‌گذاری با در نظرداشت منافع دوجانبه، در بخش‌های مختلف پروژه‌های اقتصادی را راه‌اندازی کنند.
هم‌چنان علمای کرام به نوبه خود صحبت کردند و از آمدن به افغانستان ابراز خوشحالی نمودند آنان از امارت اسلامی به‌خاطر مهمان نوازی و استقبال گرم‌شان تشکر کردند.
آنان در سخنان‌شان وضعیت کنونی افغانستان را برخلاف شایعات و تصورات نادرست، قابل اعتماد توصیف کردند و از به میان آمدن نظام اسلامی در نتیجه جهاد بیست ساله مردم افغانستان ستایش کرد.

هیأت علماء کرام، با یادآوری از اقدامات جدی و تاثیرگذار امارت اسلامی طی دو سال گذشته در بخش‌های جلوگیری از فساد و مواد مخدر، تداوی معتادان، تامین امنیت سرتاسری و به میان آمدن ثبات، آن را یک رحمت و نعمت ویژه الهی برای افغان‌ها خواندند.
هم‌چنان علماء کرام ابراز خرسند کردند که حکومت افغانستان علمای دینی که وارثان پیغمبران هستند را در رأس امور قرار داده و آنان را به عنوان مشاور در امور دولتی نیز تعیین کرده است.
آن‌ها تعهد کردند که به عنوان سفیران مردم و حکومت افغانستان، وضعیت واقعی افغانستان را که با چشمان خود دیده‌اند، به دولت ها، مردم خود و جامعه جهانی منتقل می‌کنند.
سپس؛ شیرمحمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه؛ شیخ‌الحدیث مولوی محمد اسماعیل، استاد دارالعلوم مرکزی؛ شیخ عبدالحکیم، معین وزارت شهداء و معلولین؛ شیخ نور احمد اسلام جار، والی هرات؛ شیخ عبدالحمید حماسی، عضو شورای علمای کابل هر کدام به نوبت خود صحبت‌های همه جانبه کردند.
همه سخنرانان بر تقویت روابط دو جانبه و همکاری متقابل کشورهای اسلامی تاکید کردند.