ژوندۍ
ژوندۍ
spot_img

وروستی خبرونه

ملا عبدالغنی برادر آخوند: سکتور صنعت با حاکمیت امارت اسلامی پیشرفت چشم‌گیری کرده است

ملا عبدالغنی برادر آخوند، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، چهارمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت را در کابل افتتاح کرد.

این نمایشگاه امروز « سه‌شنبه، ششم جوزا » سال روان خورشیدی در مرکز نمایشگاه بین‌المللی افغانستان افتتاح و به‌مدت یک هفته ادامه خواهد داشت.

ملا عبدالغنی برادر آخوند، صنعت را اساس پیشرفت هر ملت یاد کرده گفت:« ما امروز شاهد کشورهایی هستیم که تنها به‌برکت انقلاب صنعتی، زیربناهای خود را تقویت کرده‌اند، بی‌کاری را از بین برده و برای تولیدات‌شان بازارهای خوبی به‌دست آورده‌اند.»

او افزود:« هفته صنعت تنها یک عنوان نمادین نیست، بلکه نشان دهنده‌ای یک حرکت، تغییر و اراده قوی است که ما باید از اقتصاد وارداتی به‌سوی اقتصادی تولیدی، صادرات‌محور و متکی بر خود حرکت کنیم.»

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا تصریح کرده که با حاکمیت دوباره امارت اسلامی افغانستان، سکتور صنعت پیشرفت چشم‌گیری داشته است.

به گفته او، تا اکنون حدود یک‌هزار و ۵۰۰ کارخانه جدید ایجاد شده‌ که در نتیجه آن برای نزدیک به ۷۰ هزار شهروند زمینه کار دایمی فراهم شده است.

آقای برادر آخوند هم‌چنان گفته که در حال حاضر، افغانستان در ۱۳۸ سکتور صنعتی و تولیدی به خودکفایی رسیده این پیشرفت نه‌تنها گام مهم در کاهش بیکاری به‌شمار می‌رود، بلکه از نظر ثبات و تقویت اقتصادی نیز ارزش اساسی دارد.

معاون اقتصادی بیان کرده:« امارت اسلامی به منظور صنتعی شدن کشور به ساخت پارک‌های صنعتی در ولایت‌های مختلف اولویت داده است و به‌زودی شاهد توزیع اسناد مالکیت زمین به صنعت‌کاران در ساحات صنعتی خواهیم بود.»

به گفته آقای برادر، این پارک‌های صنعتی نه‌تنها محیط تولید را فراهم می‌سازند، بلکه برای ده‌ها هزار شهروند زمینه کاری نیز مساعد خواهند کرد.

ملا عبدالغنی برادر هم‌چنان افزوده که امارت اسلامی به‌منظور حمایت از سکتور خصوصی، بر اقلام وارداتی‌ که در داخل کشور تولید می‌شوند و می‌توانند نیازمندی‌های مردم را برآورده سازند، تعرفه‌های گمرکی را افزایش داده است.

او در جریان سخنان تأکیده کرده که به تمام ادارات امارتی هدایت داده شده تا در خریداری‌ها و پروسه‌های تدارکاتی خود، به تولیدات و محصولات داخلی اولویت دهند، حتی اگر کیفیت آن‌ها در مقایسه با تولیدات خارجی اندکی پایین‌تر هم باشد.

به گفته معاون اقتصادی، در حال حاضر، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی عملاً در سکتورهای برق، معادن، زراعت، صنعت، ترانسپورت، زیربنا، مخابرات، صحت و بسیاری سکتورهای دیگر سرمایه‌گذاری کرده‌اند و تسهیلات زیادی نیز در این زمینه برای آنان مهیا شده است.

آقای برادر آخوند صنعت‌کاران را نیروی اساسی در ساختار اقتصادی کشور خواند و از تلاش‌ها و ابتکارات آنان در بخش صنعت قدردانی کرد.

آقای برادر آخوند در بخشی از سخنان‌اش گفت: «شما تضمین کیفیت، قیمت و کمیت را در تولیدات‌تان بدهید، من از همین ستیج به شما وعده می‌دهم که به‌منظور حمایت از تولیدات داخلی، بر اقلام وارداتی مشابه، به اندازه خودکفایی، تعرفه‌های گمرکی را افزایش خواهیم داد.»

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا می‌گوید که چهارمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت، به‌منظور معرفی ظرفیت‌ها، توانایی‌ها و دست‌آوردهای صنعت ملی کشور برگزار شده است.

به گفته این معاونیت، در این نمایشگاه، صدها شرکت داخلی تولیدات صنعتی و محصولات زراعتی خود را در بخش‌های مواد غذایی، دوا، لبنیات، مواد ساختمانی، صنایع دستی، قالین، پلاستیک، ساخت بتری، ذوب آهن و ده‌ها بخش دیگر به نمایش گذاشته‌اند.